Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Alkoholbaserade bränslen Fakta

De stigande kostnaderna för fossila bränslen, såsom olja och kol, och den växande miljörörelsen har resulterat i en efterfrågan på alternativa bränslen. En bränsletyp som har uppstått som ett resultat är alkoholbaserade bränslen. Funktioner
Etanol kan framställas från valfritt antal växtmaterial.

Alkohol-baserade bränslen består antingen helt av alkohol eller med alkohol som dominerande ingrediens i den hybrid bränslen som används i Flex-fuel-fordon. E85 är ett exempel på en sådan hybrid bränsle och består av en blandning av alkohol och bensin.
E85 är den vanligaste, alkohol-bensin hybrid bränsle
Typer .

Etanol, metanol, propanol och butanol är alla alkoholbaserade bränslen dock endast etanol och metanol är praktiska, effektiva bränslen. Etanol är det mest använda av alkohol bränslen och är överlägsen bensin eftersom det lämnar inget kol kvar för att skada antingen motorn eller miljön.
Fördelar
Car motorer kräver i allmänhet konvertering att använda alkohol bränslen.

alkoholbaserade bränslen (och etanol i synnerhet) kan framställas från otaliga källor, inklusive avfall, spannmål och majs. Dessutom är de förnybara, har ett högt oktantal och är mycket renare att bränna än fossila bränslen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134422.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.