Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Lägga använd motorolja till Diesel Fuel

Få inser att använd motorolja kan brännas som bränsle tillsats i diesel. Även använd motorolja vanligen återvinns eller kastas bort, kan lagring och destruering av den använda oljan vara farligt, kostsamt och tidskrävande. De besparingar för varje liter använd motorolja bearbetas på plats motsvarar kostnaden för 1 liter diesel. Saker du behöver
Natural
fiber rep 5-gallon hinkar, 2 Review Hylla
Transparent plast tarp
använd motorolja
2-liters läsk flaskor
Funnel
50-liters fat eller olja Blandaren
Bricks
Gallon mjölk kannor
Visa fler instruktioner
Filtrering använd motorolja
1

Samla använd motorolja i 2-liters läsk flaskor tills du har 3-5 liter. Använd en tratt när du häller oljan i soda flaskor för att undvika en enda röra.
2

Sätt upp filtreringsapparaten samtidigt samla använd motorolja. Placera en 5-liters hink ovanpå en hylla och den andra på undersidan av hyllan. Mät ut tillräckligt rep för att nå från botten av skopan på toppen av hyllan till botten av skopan på undersidan av hyllan. Skär repet på denna längd.
3

Häll använd motorolja i hinken ovanpå hyllan när en betydande mängd har samlats. Sätt i ena änden av repet i den övre hinken innehåller använd motorolja, se till att det i botten på hinken. In den andra änden av repet i hinken på undersidan av hyllan. Täck hyllan med genomskinlig plast tarp och tegel plats på tarp där den får kontakt med golvet, vilket gör att det finns liten eller ingen luftflödet under filtreringen. Detta för att förhindra damm från att förorena oljan.
4

Vänta tre till fyra veckor som kapillärkraft drar oljan genom linan, filtrera bort föroreningar i processen. Synligt kontrollera om utvecklingen genom att titta genom tarp men inte under några omständigheter ta bort presenning tills filtreringen är klar.
5

Häll filtrerade motorolja från botten hink i rena gallon mjölk kannor, igen med hjälp av en tratt.
Blandning filtrerad olja med dieselbränsle
6

Hitta det lämpliga förhållandet av olja till diesel för användning i bilen. Medan en del använd motorolja till 99 delar bensin (en 1/100 ratio) är vanligtvis används, får högre och lägre koncentrationer av olja vara optimal beroende på modell av din bil. Kontakta tillverkaren för rekommendationer.
7

Beräkna hur mycket filtrerad motorolja att blandas med diesel. För en 1/100 förhållandet, blanda 0,5 liter använd motorolja med 49.5 liter diesel i en 50-liters fat. Alternativt kan en olja Blandaren kan också utnyttjas, påskynda blandningsprocessen. Bränsleblandningen i en lufttät läge
8

Store och använda så snart som möjligt.
9

Förvara den filtrerade oljan blandningen i upp till ett år. Efter denna tidsperiod oljan kan börja bryta ner, vilket gör det olämpligt för användning som en bränsletillsats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134614.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.