Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur ta reda på om din bil är en Flex Fuel Car

Flex - fuel fordon använda E85 , ett alternativt bränsle som består av 85 procent växtbaserad etanol och 15 procent bensin . Många bilar på vägarna idag är kompatibla med E85 , samt bensin . Det finns flera sätt du kan avgöra om din bil är flexifuel- - ready.Please Obs : Du bör vara säker på att din bil är E85 - kompatibla innan E85 i sin bensintank , annars kan du skada motorn och bränslesystemet . Instruktioner
1

Kontrollera bilens exteriör . Gå runt bilen , leta efter märken eller dekaler som tyder på att det är en flexifuel- bil . Till exempel , vissa Ford-bilar har en dekal som visar " FFV " för flexifuel- fordon . Några General Motors fordon har en dekal som är märkt " E85 " för etanol 85 - procentig inblandning .
2

Öppna din bränsle - filler dörren och titta på din tanklock och insidan delen av bränsle- fyllmedel dörr. Flex - fuel-fordon har ofta klistermärken eller markeringar som anger att fordonet är säkert för användning med flex bränsle .
3

Kontrollera din motor VIN ( Vehicle Identification Number) . Motorn koden är den åttonde siffran i ditt VIN-nummer . Se flexifuel- resurs nedan för att avgöra om din bil är kompatibel med flexifuel- ( koden är olika för varje märke och modell ) . Om siffrorna stämmer , är din bil säker att använda med flex bränsle . Om den inte gör det , använd inte flex bränsle med din bil .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134319.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.