Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man installerar vätgas

Vätgas bränsle konvertering system för bensindrivna fordon är en ny teknik som fortfarande är i sin linda. Med en praktisk kännedom om auto mekanik och elementära färdigheter i ledningar elektroniska system, kan du vara en av de första att konvertera en bil till förnybar vätgas och hjälpa till att utveckla denna teknik. Vätgas konvertering är en komplicerad process, så du behöver en heltäckande handbok för detta projekt i syfte att finjustera vätgassystemet ordentligt innan du kan använda bilen. Saker du behöver
Hydrogen konvertering guidebok eller projektledare manuella
vätgas generator bostäder
Wiring
vattentanken
elektroniskt styrsystem
indikatorsystem
Heat slangar resistenta och rören
Lödkolv
Handverktyg
Visa mer Instruktioner
1

Installera en prefabricerad kammare vätgas generator i motorrummet på bilen. Om du inte kan hitta en förmonterade, kan du bygga en av 4-tums diameter CPVC rör enligt specifikationerna i din guidebok. Den optimala längden är så nära 18 inches som möjligt, samtidigt som de smälter inom ramarna för motorrummet, inte bygga en generator hölje mindre än 10 inches lång. Den bästa metoden och den exakta platsen för montering av generatorn kommer att bero på formen av fordonets motor, tillgängligt utrymme, och vissa begagnade delar.
2

Anslut en värmetålig slang från vatteninloppsventilen av vätgas generator till en vatten ackumulatortank. Montera tanken vattenmagasin till bilens chassi, om möjligt, i motorrummet. Välj en ackumulatortank som rymmer minst fem till tio liter. Flera projekt handböcker rekommenderar amerikanska Plastics Part # nr 8658, som rymmer 16 liter. Tankar kommer att innehålla en del hårdvara för att montera dem inne i fordonet, men i slutändan den bästa placeringen och metod för att fästa tanken beror på layout och tillgängligt utrymme i ditt fordon. Addera 3

Wire vätet generatorns elektroder till en elektronisk styrenhet med en lödkolv. Det är möjligt att hitta denna typ av enhet förmonterade eller du kan göra en själv med hjälp av de delar som anges i en detaljerad projektplan guide. "The Hydrostar" guidebok kallar denna elektroniska enhet en "HyTronics" modulen och listar de delar med siffrorna speciellt avsedda att köpas på Radio Shack återförsäljare. Andra projekt handböcker lista delar annorlunda men bygger på samma grundläggande elektroniska komponenter.
4

Wire en indikator panel array till den elektroniska styrenheten och vätgas generator huset med en lödkolv. Hur du bygger ett system för indikator panel och fäst den på instrumentbrädan är en fråga om personlig preferens och de specifika delar du använder. Den snabbaste och enklaste sättet att ansluta ett indikatorsystem är att använda ett prefabricerat system såsom en VDO-II08720 Custom konsol som enkelt monteras på instrumentbrädan.
5

Anslut en adapter till förgasaren så att Du kan ansluta ventilen väte utlopp generatorhuset till förgasaren på bilen med en längd av värmetålig slang. Det finns tusentals förgasare, så det kommer att gynna dig att konsultera en kunnig delar distributör såsom Impco Technologies, och förklara ditt projekt vätgas konvertering och märke och modell av din bil. Säljaren kommer att välja och skicka dig rätt förgasare adaptern.
6

Anslut vätegenerator systemets elektroder och elektronisk styrenhet till gasspjället montering av din bil.
7

Kalibrera spänning och gastrycket i systemet med extrem försiktighet. Denna känslig operation är en viktig del i omvandlingsprocessen. Om du startar motorn innan vätgas generator och elektroniska styrsystem är korrekt kalibrerad, kommer du skada generatorn och motorn. Detaljerad projektplan guider för vätgas konvertering kommer att förse dig med information och beräkningar som är relevanta för de specifika delar du valt för ditt vätgas systemet. Denna process kommer att kräva en viss mängd av experimenterande för att finjustera systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134669.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.