Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fossila bränslen Alternativ för bilar

Fossila bränslen är en begränsad resurs, vars försörjning kommer en dag att ta slut. På grund av detta, människor börjar leta efter sätt att driva bilar med mer hållbara och mindre förorenande energikällor. År 2005 var cirka 97 procent av energin som används av bilar och flygplan som härrör från icke-förnybara fossila bränslen. Alternativa bränslen är attraktiva eftersom de kör renare än fossila bränslen, kan tillverkas inom landet, och deras produktion kan fortsätta i det oändliga. Nedanför är en lista på fossila bränslealternativ som kan utvecklas till vanliga källor fordon energi. Etanol

Etanol är en låg-förorenande, alkoholbaserade bränslen gjorda av sådana material som majs, träd eller gräs. Vissa biltillverkare producerar "flexibla bränsle fordon" som kan köras på etanol, bensin eller en blandning av de två. Bensinstationer över hela landet har börjat erbjuda en 85 procent etanol-10 procent bensin blandning vid pumpen (som kallas E85). Nackdelen med etanolen är att det är dyrt att tillverka och din bil kommer att se färre miles per gallon än med bensin. Addera Biodiesel

Ett alternativ till petroleum diesel, biodiesel kan framställas från alla vegetabilisk olja eller animaliskt fett (inklusive återvunnet restaurang fritös fett). Oljan eller fettet blandas med alkohol och hydroxid för bildning av biodiesel. Denna hållbara bränsle är biologiskt nedbrytbara och icke-toxiska. Liksom etanol är biodiesel dyrt att producera och ger minskad bränsleförbrukning. Och även om det avger högre utsläpp av kväveoxider än petroleum diesel, avger det mindre övergripande luftföroreningar.
Hydrogen

Vätgas kan produceras inom landet genom elektrolys ( processen för att dela upp de väte-och syre partiklar från varandra i en vattenmolekyl). När det används i bilar, kommer en vätgasdrivna bil släpper endast vattenånga ur avgasröret. Vätgas fordon använder bränsleceller som sin kraftkälla, och för närvarande denna teknik är för dyrt för de flesta konsumenter. Om kostnaderna för bränslecellsteknik och vätgas produktion kan minska, kan väte bli ett av de mest miljövänliga och hållbara energikällor som finns.
El från förnybara källor

Elbilar kör lugnt och har noll utsläpp. Laddningsbara batterier driva bilen, vilket kanske kan gå någonstans från 100 till 200 miles på en laddning. Ersätta vind, sol eller vattenkraft som ett el-källa --- istället för kol eller andra fossila bränslen --- skulle göra elbilen ett rent val. För att göra elbilar ett mer hållbart alternativ för massorna, skulle laddningsstationer måste sättas upp runt om i landet (de flesta elektriska bilägare närvarande debiterar sina bilar hemma).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134254.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.