Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör biodiesel från Fat

Göra biodiesel från fett innebär en tvåstegs kemisk reaktion när ingredienserna är redo för bearbetning. Medan biodiesel kan göras från nästan alla typer av fett (som är fast vid rumstemperatur) eller olja (som är flytande vid rumstemperatur), är det oerhört viktigt att värma fast fett före och även under bearbetning. Annars kan det rinna inte lätt nog att blanda med andra kemikalier, vilket resulterar i ett misslyckande av partiet. Saker du behöver
Fat förvaringsbehållare
Sil
50 ml bägare
Metanol indikator
PH tappar
Graderad pipett
Natriumhydroxid (lut) katalog Dränkbar värmare
Catalyst reaktionstanken
Agitator
Pump
blandningstank
Biodiesel ackumulatortank
Glycerol ackumulatortank
Visa fler instruktioner
1

Heat fettet tills den är helt flytande, och sila den för att avlägsna eventuella fasta ämnen. Ju mer noggrant du välja flytande fett, renare och renare din slutliga produkten kommer att bli.
2

Häll 10 ml av metanol i en 50 ml bägare och tillsätt 1 ml av det smälta fettet, blanda noggrant. För att bestämma surheten i partiet, tillsätt några droppar pH-indikator. Rita 0,1 procent natriumhydroxidlösning i en graderad pipett och lägga en droppe i taget till fettet lösningen uppnå ett pH av 9. Använd detta förhållande för att räkna ut mängden lut som behövs för hela satsen av fett. Addera 3

Kombinera den beräknade mängden natriumhydroxid med metanol som motsvarar 20 procent av den mängd som används av fett i partiet för att producera metoxid. Skaka blandningen tills all natriumhydroxid löses, vilket kan ta upp till en halvtimme.
4

Pump fettet, vilket bör vara ungefär 130 grader F, i en blandningstank och lägg den metoxid. Skaka blandningen under 60 minuter, sedan låta det stå orörd under minst 12 timmar. Blandningen kommer att separera i två skikt -. Biodiesel och glycerol
5

Pump biodiesel från toppen av tanken. Det bör vara en halm-färgad vätska. Töm glycerol från botten av tanken. Det bör vara en mörk, något geléform vätska. Förvara glycerol för destruktion eller vidare bearbetning till tvål.
6

Spray en lätt dimma av vatten över toppen av biodiesel. Vattnet kommer att sjunka ner genom biodiesel, med föroreningar med det, och du kan rinna bort från botten. Fortsätt att tvätta biodiesel på detta sätt tills vattnet dräneras från botten är ganska tydlig.
7

Torka bränsle genom att låta den stå orörd i åtta timmar. Töm ut vattnet från botten en sista gång. Den biodiesel är nu klar för lagring och användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134416.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.