Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelarna med en soldriven bil

solcellsdrivna bilar drivs med solljus som omvandlas till el i solceller celler som klär bilens exteriör. De är begränsade till ett eller två passagerare och måste vara väldigt aerodynamisk att köra på enbart solenergi. Energi Kostnad

solcellsdrivna bilar omvandla solstrålning, en fri förnybar resurs, till elektrisk ström för att köra fordonet så att du inte behöver betala för bensin varje gång du behöver för att fylla upp.

Utsläpp

Eftersom bilen använder solenergi, fritar det inte samma föroreningar som bensindrivna bilar, såsom koldioxid, som bidrar till den globala uppvärmningen, och svaveloxider, som bidrar till surt regn.
Motor

Elmotorn används i sol bilar är tystare och mer energieffektiva än bensinmotorer.

Begränsningar

soldrivna bilen kan köras endast när solen skiner om den inte har en generator och ett batteri som kan lagra el under soliga timmar för senare användning , eller är ett hybridfordon som kan använda energin från en annan strömkälla.
Varning

första kommersiella sol elbil släpptes i januari 2008 till en kostnad av över $ 100.000, så soldrivna bilar är inte ett ekonomiskt genomförbart alternativ för de flesta individer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134126.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.