Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör olja för dieselbilar

Med viss modifikation, är det möjligt att köra en dieselbil på rak vegetabilisk olja (SVO) bränsle - ett miljövänligt alternativ till oljeprodukter. Eftersom avfall vegetabilisk olja (WVO) är en oönskad biprodukt vid många restauranger att fritera mat, är det ofta tillgängligt gratis för utgångspriset, vilket gör det till ett mycket attraktivt alternativ för SVO enthusiasts.Unfortunately, kan du inte bara pumpa franska stek fett rakt in i din konverterade SVO fordon, eftersom oljan oundvikligen innehåller vatten, matrester och andra föroreningar. Du måste bearbeta det först. Saker du behöver
avfall vegetabilisk olja
Transport container Sida 2 av metall eller plast lagring behållare för 1-micron filterstrumpa
Krok och rep eller stativ
hinkvärmare
Bärbara elektriska pumpar
Bränsle märkta burkar "SVO bara"
Visa fler instruktioner
1

Dumpa oljeavfall grönsaker från vilken behållare du använde för att transportera den i en täckt metall eller plast lagring behållare. Detta är den smutsiga förvaringsbehållaren. Låt oljan stå orörd i en vecka, under vilken tid de flesta av föroreningarna kommer att sedimentera till botten.
2

Placera en andra, liknande storlek förvaringsbehållare bredvid den första. Detta är ren förvaring behållare. Suspendera en 1-mikron filter socka över den andra behållaren. Du kan hänga den i en krok fäst i taket i den struktur där du arbetar, eller du kan koppla den till ett stativ placerat över behållaren.
3

Sänk en hinkvärmare ( den typ utformad för att värma en hink med vatten till 100 grader Fahrenheit i ett par minuter) försiktigt i smutsiga lagring behållaren och koppla in den i. Se till att den är utformad för att vara säkra för plasthinkar om din behållare är gjord av plast. Låt oljan värme i en timme eller så, tills det är märkbart varmt vid beröring. Detta kommer att sänka oljans viskositet och göra det lättare att filtrera.
4

Lossa och ta bort värmaren. Placera avloppsslangen i en bärbar elektrisk pump innanför 1-micron filter socka. Sänk tilloppsslangen på pumpen i smutsiga lagring behållaren tills den är nedsänkt i oljan med ett par inches.
5

Slå på pumpen och pumpen olja från toppen av smutsiga förvaringsbehållare in i filtret strumpan. Sakta sänka pumpens inlopp slang, efter oljan ned som nivån sjunker, och alltid dra oljan från toppen. Håll ett öga på oljenivån i filtersocka och stänger av pumpen om det blir nära toppen --- låt det inte svämma över.
6

Stäng av pumpen när du kommer ner till de sista inches i smutsig olja behållaren eller när du ser att oljan pumpas in i filtersocka börjar bli grumlig eller smutsiga tittar. De föroreningar sjunker till botten av behållaren och du inte vill använda den slammiga delen, som snabbt kommer att täppa till filtret strumpan. Töm ut oljan kvar i pumpen slangar tillbaka in i smutsiga förvaringsbehållare.
7

Flytta filtersocka ur vägen när den har tömts helt och täcka ren förvaring behållare. Låt den filtrerade oljan sitta ostört för en annan vecka för att möjliggöra eventuella kvarvarande föroreningar att sedimentera till botten. Uppifrån av ren tank
8

Pumpolja direkt i din konverterade diesel bilens SVO tank eller i tydligt märkt bränsle burkar för senare användning. Återigen, håll pumpens inlopp slang nära ytan när oljenivån sjunker. Låt det undre några inches av olja i ren förvaringsbehållare.
9

Häll oanvända drank från den rena förvaringsbehållare i smutsiga lagring behållare för användning i nästa sats. Lägg mer spillolja till smutsiga lagring behållaren och starta processen igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134492.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.