Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Etanol som ett alternativ fordonsbränsle

Etanol är en av de vanligaste biodrivmedel (flytande bränslen framställda av växter) som används över hela världen. Etanol kan antingen användas som ett fristående alternativ till bensin, eller det kan blandas med fossila bränslen till någon procentsats. Det vinner erkännande som ett potentiellt renare, förnybart och inhemskt producerade alternativ till fossila bränslen för transporter. Sockerrör och majs är de två grödor som generellt sett används för etanolproduktion. Produktion

Socker löses ut ur sockerrör eller omvandlas från stärkelserika grödor som majs, vete och korn. I nästa steg sockret jäses med jäst. Detta producerar etanol och koldioxid. För att göra etanolen användbar som bränsle, är den resulterande destilleras sedan för att koncentrera etanolen till 99,7 procent renhet.
Olika former

För närvarande är etanol används i fordon i tre olika koncentrationer. Ren etanol kan användas endast på särskilt modifierade motorer. E10 är blandning bestående av 10 procent etanol med vanlig bensin. Denna kombination kan användas i alla bensindrivna fordon. E85 är en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bensin. En standard motor kan modifieras för att köras på E85. Flex-fuel fordon som vinner ökad popularitet användning E85 som bränsle.
Fördelar

Etanol är en förnyelsebar energikälla. I motsats till petroleum - baserade fossila bränslen som är ändliga (begränsade resurser) och svårt att utvinna, kan etanol produceras utan större svårighet. Dessutom, till skillnad från petroleumbaserade bränslen, har etanol mindre utsläpp av växthusgaser. Dessutom, för länder som USA som besitter stora mängder jordbruksmark kan odla råvaran är nödvändig för massa etanolproduktion, kan detta vara ett lönsamt alternativ. Etanol kan också minska vårt oljeberoende.
Nackdelar

Även denna alternativa bränslen är renare än de fossila bränslena, orsakar brinnande etanol koldioxidutsläpp. Dessutom, trots de bidrag, är etanol en extremt dyr fuel.The produktionskostnaden för etanol är högre än den för bensin. En av de största nackdelarna är bristen på tillgänglig infrastruktur för leveranser av E85 (på grund av dess höga alkoholhalt, kan etanol inte transporteras genom den befintliga olje-och gasledningar). Således har det som ska levereras till destinationer via rälsbuss eller lastbil som höjer fraktkostnaden. Trafikbutiksverksamheten ägare inte har något incitament att bli E85 kompatibla på grund av behovet av dyr utrustning installation. Dessutom finns det ingen signifikant konsumenternas efterfrågan på E85 bränsle.
Future

Corn-baserad etanol är att betraktas som en av orsakerna till de stigande kostnaderna för mat . Enligt ledaren för Wall Street Journal publicerade den 7 maj 2008 biobränslen är ansvariga för de stigande priserna på liktornar och sojabönor. Som ett resultat, artikeln påstår, bör majs främst användas för livsmedelsproduktion, inte för att tillverka etanol. För att lösa detta problem, måste tekniken utvecklas för att producera etanol från cellulosa växter som switchgrass och halm, rörsocker, och även jordbruksavfall. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134125.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.