Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Konvertera en liten motor till Propan

Propan gas ger utmärkta saftiga hamburgare när de används i en utegrill. Men samma propan också kan användas för att göra en resa till affären för att köpa mat, alltför. Den lilla motorns förgasare också kan modifieras för propan användning i en motorcykel, gräsklippare, högtryckstvätt och andra uppgifter där en motor används. Det finns Ombyggnadssats tillverkare för nästan varje märke och modell av liten motor, och om du köper den rätta, de grundläggande stegen för sådana omvandlingar är ganska lika. Saker du behöver
Motor uppgifter: märke, modell och tillverkare
Förgasare konverteringssats för din motormodell
Spare förgasare (tillval) katalog Propan tank med regulator och bränsle linje med korrekt anslutning munstycke
Skruvmejsel
Borrmaskin och borrar in
Spetstång
Hylsnyckelsats med förlängning
Visa fler instruktioner Review bort Förgasare från Engine
1

Ta bort alla slangar, kopplingar och bultar från förgasaren och dra försiktigt bort den från motorn. Var noga med att täcka insugsportarna att förhindra främmande föremål från att tränga in i cylindern.
2

Leta plastlocket som täcker vakuum-passande läge och ta bort den gamla enheten och ersätta den med den nya montering och lock.
3

Avlägsna flottörhuset, även kallad "skålen" och dess packning. Skrapa bort eventuella rester av den gamla packningen med ett vasst hobbykniv om det behövs. Fortsätt att ta bort flottören genom att dra ut gångjärnstapparna och sätta dem på en säker plats.
4

Ta bort nålen bränslepatronen avstängningsventil och bränsle dysanordningen.
5

Följ instruktionerna som följde med din konverteringssats. De kommer troligen att kräva att du förstora bränsle port leverans jet. Detta förfarande kommer att kräva en särskild storlek borr för din förgasare modell. Fortsätt enligt ditt kit instruktioner med försiktighet. Använd RTP för att täta eventuella oanvända portar eller passager.
6

Installera den nya propan bränslepatronen leverans jet i den utvidgade hamnen och fylla oanvända inlopp bränsleförsörjning.
7

Kasta några delar kvar från den gamla förgasaren, eftersom de inte kommer att behövas igen efter konverteringssatsen har installerats. Sätt tillbaka förgasaren på motorn, följ anvisningarna bränsle anslutningsavgifter och brand upp din nya propan-drivna motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134127.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.