Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Green Car Idé

Vad gäller om den globala uppvärmningen och CO2-nivåer växer, är bilindustrin arbetar mot miljövänligare lösningar för bilar. Genom att använda olika typer av bränslen och effektivisering är bilar försöker att bli mer grönt. Typer
p Det finns många olika sätt att bilar kan vara mer grönt. En av de mest populära är elhybridbilar, som drivs med bensin, men använder el från ett batteri för att öka deras bränsleeffektivitet. Bilar kan också vara helt elektriska och får sin makt helt från ett batteri. Vissa hybrider har också möjlighet att köra enbart på el, men kan övergå till att använda bensin-läge för långa resor eller bättre hästkrafter.

Bilar kan också bli grönare med hjälp av alternativa bränslen. Dieslar körs kan på biodiesel, som är gjord av vegetabilisk olja i stället för olja, utan att kräva några ändringar. Biodiesel är mindre förorenande än petro diesel, och den är gjord av en förnybar resurs. Dieselbilar kan också modifieras för att köras på rak vegetabilisk olja.

Bensinbilar kan konverteras för att köras på etanol eller en etanol blandning, som också är tillverkad av organiska material istället för petrokemiska. Flex-fuel-fordon är en annan typ av miljöbil, som är utformade för att kunna köras på bensin eller etanol eller någon blandning av de två.
P Det finns också vätgasbilar, som antingen förbränner vätgas direkt eller använda väte att skapa elektricitet och solenergi bilar, som använder solpaneler för att driva en elektrisk motor, men ingen av dessa tekniker är allmänt tillgänglig.
Historia

Electric transporter har varit används nästan lika länge som elektricitet, även om den aldrig har blivit en kommersiell framgång. Den första elbilen byggdes 1891 av William Morrison. År 1900 var 28 procent av bilarna i USA elektriska, men 1908 Henry Ford introducerade gasdrivna modell T och gjort den tillgänglig för massorna. Det har förekommit flera försök att återuppliva elbilar, såsom GM: s EV1 och Toyotas RAV4 EV. År 2005 hade alla större biltillverkare avvecklat sina elbilar, även om många var producera hybrider.

Biobränslen är en annan typ av grön bil teknik som har varit i bruk sedan uppfinningen av bilen. Både diesel-och bensinmotorer ursprungligen var avsedda att köras på biobränsle. Det var inte förrän råolja blev brett och billigt tillgängliga att bilar började använda petrokemiska bränslen, och idag bilmotorer är avsedda att köras mest effektivt på vissa bränslen, antingen petroleum eller petro diesel.

Överväganden

Alla gröna bil teknik har utmaningar som har hindrat dem från att bli allmänt tillgängliga. Elbilar kan bara köra korta sträckor innan behöver en avgift på grund av det begränsade utbudet av nuvarande batteriteknik. Biobränslen som etanol, biodiesel och vegetabilisk olja kräver en stor mängd biomassa, och det finns inte tillräckligt med jordbruksmark för att odla tillräckligt med växter för att byta hela vår flotta av bilar över till biobränslen. Dessutom kan etanol mest enkelt och billigt kan tillverkas av majs, och populariteten ökningen av etanol under 2008 var en faktor i ökningen av spannmålspriserna som minskad födotillgång och förvärrat hungersnöden i många delar av världen.

Fördelar

Den största fördelen med miljöbilar är att de skapar mindre föroreningar. Detta inkluderar CO2 och andra globala uppvärmningen bidragsgivare samt partikelutsläpp och giftiga gaser. Elbilar har inga direkta utsläpp, och så byta till elbilar skulle minska smog och förbättra luftkvaliteten i stadsområden.
Potential

De kombinerade faktorer av global uppvärmning, föroreningar och problem med olja knapphet är alla anledningar till varför efterfrågan på miljöbilar ökar, och det finns en stor sannolikhet att efterfrågan bara kommer att öka i framtiden. Som miljöbil tekniken förbättras, kommer fler och fler tillverkare att bygga bilar som använder grön teknik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134072.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.