Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera en bensinmotor att köra på propan

Konvertera en bensinmotor att köra på propan kan minska eller helt eliminera behovet av att köpa bensin. Omvandlingen fungerar bäst på en bil utrustad med en förgasare, som doseringen av bränslet inte kräver omarbetning insprutningssystemet. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan konvertera en bil att köra på propan i ungefär ett dygn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Gasolflaskan
Högtrycks propan ventil
Propan linjer
Throttle injektion ring
Visa fler instruktioner

1

Montera gasolflaskan genom att montera en ny gasolflaska i ett bekvämt läge på fordonet. Lagarna i de flesta stater kräver att tanken att vara på utsidan av ett fordon. Den propan tank bör ha en handvevade ventil och återfyllningsport.
2

Installera propan linjer och byta ventil genom att montera stål propan-rankade rören under fordonet i ungefär samma ställen som de bensin linjer , om möjligt. Stålet linjerna bör löpa från tanken till den främre motorns insugningsrör, direkt bakom gasspjället. Växlingsventilen bör vara en elektriskt manövrerad avstängningsventil som stänger av propan utbudet när man växlar till bensin, och vice-versa.
3

Montera gasspjället ringen genom att skruva loss luftintag och ta bort slangen luftintag eller snorkla. Plattorna är utformade för att passa mellan luftintaget och gasspjället, och injicera korrekt mängd propan beroende på gaspådrag position. Ringen hålls på plats med luftinsugsslang. Efter läckor med en testare och näsan
4

Testa alla gasolbränslesystemet anslutningar. Propan har en tillsats som är utformad för att lukta illa när de släpps ut i atmosfären. Med systemet trycksatt, borde det inte finnas någon lukt närvarande.
5

Justera datorns timing och effektkurva med en scan tool, eller en bärbar dator, för att rymma förändringen i bränslet densitet. Vanligtvis kommer propan motorer går bättre med lite avancerad timing, och kommer också köra svalare än bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134120.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.