Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder biodiesel i en Citroen C5

Biodiesel bränsle är allt mer attraktivt som ett miljövänligt alternativ till oljeprodukter. Mest biodiesel säljs i en blandning med vanlig diesel, identifieras med bokstaven "B" följt av den procentuella andelen biodiesel i blandningen. Till exempel har B5 fem procent biodiesel, har B20 20 procent, och så vidare. Biodiesel kan användas i varje Citroen C5 dieselmotor, men det är ett lösningsmedel. Av denna anledning, kanske hög procentuell blandningar lossa slam i bränslesystemet, spola igenom slangarna och täpper till bränslefiltret initialt. Saker du behöver Sida 2 bränslefilter eller filterelement
Filter skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att din Citroen C5 är en diesel genom att kontrollera ägarens manuell eller insidan av bränsle för frontlucka. Du kan inte använda biodiesel i en bensinmotor.
2

Kör din bil på en 10 till 20 procent biodiesel blandning för ett par veckor och byt bränslefiltret. Den låga andelen blandning kommer att spola smuts från bränslesystemet mer gradvis än B100 (100 procent biodiesel) skulle.
3

köra din bil på B100, eller vad procentuell blandning du vill använda . Har ett reservbatteri bränslefilter eller filterelement och ett filter skiftnyckel i din bil, ifall dina bränslefilter träskor igen när du är på resande fot. Det kommer förmodligen inte, du brukar ha gott om varning när filtret börjar täppa, vilket orsakar tvekan och brist på ström när du trycker på gaspedalen
4

Byt bränslefilter efter ett par. månader eller ett par tusen kilometer. Vid det här laget bör det vara bra att köra vad biodiesel blandning du vill ha, och byta filter som vanligt enligt schemat i din instruktionsbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134453.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.