Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Elektrisk vs gasbilar

Från början av bilen, har striden rasat. Är el eller gas makten bättre? Från 1830-talet ända fram till 1920-talet, var elbilen hals-och-hals med gasbil när det gäller popularitet. Men billigare gas, bättre vägar, mass-produktion teknik och ett behov av längre intervall innebar slutet för den elektriska car.Today, är striden förnyas. Döden av billig gas, har förbättrat allt från ny batteriteknik och produktionsteknik som kan tillämpas på alla bilar vi ställer oss frågan igen. Är gasdrift verkligen bättre än el? Bränsleeffektivitet

Bensin är raffinerad ur råolja. Ingen överraskning där, men mest el i det här landet är också produceras från förbränning av fossila bränslen. Den verkliga frågan när det gäller bränsleekonomi är vilken av de två är den mest effektiva användningen av tillgängliga fossila bränslen?
P Om vi ​​började med 1 miljon BTU av energi, på båda sidor, och faktor i effektförluster från elproduktion, linjeförluster under laddning, raffinering olja till bensin, och transport, kommer vi fram till 3412 BTU finns el och 115.400 BTU tillgänglig effekt från bensin. Så verkar det som om raffineringsprocessen från råolja till bensin ger mer tillgänglig effekt på 115.400 BTU. Men den verkliga frågan hur långt kan vi gå på den makten?

Med en verkningsgrad på 0,19 KW /h, kan den elektriska fordonet färdas 529,5 miles per miljon BTU, ger det en MPG motsvarande 69 MPG . Gasen bilen kan bara gå 182 miles på en miljon BTU, med ett bränsle körsträcka på bara 29 MPG.

Raffineringsprocessen att omvandla olja till gas är effektivare, men effektiviteten i elbilen mer än gör upp för förluster under kraftproduktion.
förorening

En studie som genomfördes av Los Angeles Department of Water and Power fann att elbilar skulle minska utsläppen avsevärt över 100.000 miles, producerar bara 75 pounds av föroreningar, jämfört med gas motorns £ 3008. av föroreningar.

California Air Research Board uppskattar att elfordon kommer att producera mer än 90 procent lägre utsläpp än motsvarande gasmotor.

forskning och resultaten är häpnadsväckande. De elektriska fordon krossar gasmotor i form av föroreningar.
Prestanda

Tills nyligen hade den stora undergången av elbil varit brist på prestanda och minskad driving range. Dessa är några av de saker som eliminerade den elektriska fordon (EV) från tävlingen i början av 20-talet. Men den senaste utvecklingen inom batteriteknik och elmotor effektivitet har gjort det möjligt för EV att stänga gapet betydligt. Den senaste elektriska sportbilen har 0 Till 60 gånger på under fyra sekunder, och sälja

ett intervall på cirka 200 miles på en enda laddning. Dock har gasmotor bilen fortfarande en fördel, dess prestanda minskar inte eftersom bränsletanken sjunker. Elbilen kommer fortfarande se en nedgång i makt som batterierna laddas, och driving range kan påverkas allvarligt med alltför mycket pigg körning.

Kanten i prestanda fortfarande går till gasbil, men den elektriska är vinner. Addera Hållbarhet

Förutom lägre utsläpp, är hållbarheten det område där elbilen krossar gasbil. Med en elbil inga oljebyten eller tune-ups, och med regenerativ bromsning, bromsar sist längre. Borta är också de delar som är förknippade med bälten, slangar och kylsystem.

DC-drivna bilar behöver bara ha borstar förändrats om varje 100.000 miles, och AC-motorer har inte ens det.

Sammanfattning
p Det finns vissa områden som gasbil fortfarande har ett försprång framför den elektriska bilen. Men fortsatt utveckling kommer att stänga dessa luckor.

I fråga om effektivitet, utsläpp och hållbarhet, har elbilen en klar fördel över gas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134106.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.