Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konverterar jag VW Diesel till WVO?

Konvertera din VW dieselmotor kan köras på avfall vegetabilisk olja (WVO), en typ av rak vegetabilisk olja (SVO), innebär en hel del arbete och kostnader up front. Men på lång sikt kommer du att spara pengar på bränsle eftersom du kan få WVO gratis från restaurants.Most dieselmotorer kan köras på vegetabilisk olja, men det måste förvärmas för att flyta ordentligt. Detta kräver en dubbel tank system som tillåter dig att starta motorn med diesel, sedan använda värmen från motorn för att förvärma vegetabilisk olja i en en separat tank innan du växlar bränsletyper. Saker du behöver
Kylare-uppvärmda bränsletank
Drill Billiga 3 tums hålsåg
Triple slang
Slangklämmor Sida 2 lågtryck T-ventiler
Bränslefilter
Bränslefilter värmare jacka
3-port magnetventil med strömbrytare
Högtrycks-T-ventil
Visa fler instruktioner
1

Montera kylaren-uppvärmda bränsle tank. De flesta väljer att placera den i bagageutrymmet, men du kan även lägga den på golvet i framsätet eller baksätet område. Se till att du kan komma åt den lätt att fylla den med olja.
2

Borra ett hål i VW: s brandvägg med hålsåg infästning och kör trippel slangen från motorrummet till WVO tanken. Fäst de två kylvätskeslangarna till radiatorn i WVO tanken med slangklämmor. Fäst bränsleledningen till tankens utlopp med en slangklämma.
3

Split slangarna som går in och ut ur din VW: s kylare. Fäst kylmedelsledningarna i tredubbla slangen till linjerna delade radiator med lågt tryck T-ventiler.
4

Fäst bränslefiltret bränsleledningen i trippel slangen och montera filtret till motorrummet på en tillgänglig plats. Vira bränslefiltret värmaren jacka runt filtret.
5

Kör bränsleledningen från bränslefiltret till en av posten hamnar i magnetventilen. Split dieselbränslet linjen vid solenoiden. Fäst änden kommer från diesel tanken till den andra solenoiden ingångsport, och änden går mot motorn till utgångsporten av solenoiden. Installera solenoidomkopplaren på instrumentpanelen för att styra vilken tank försörjer motorn med bränsle.
6

Loop diesel returledning runt så att bränsle återvänder till motorn utan att återvända till dieseltanken först. Använd en högtrycks-T-ventil för att ansluta sig till diesel returledningen till bränslet linje som går in i motorn. Detta förhindrar oförbrända WVO från skyfflas in i dieseltanken.
7

Lufta allt bränsle och kylmedel linjer. Toppa kylvätskenivån, eftersom det måste nu fylla slangarna som går till och från WVO tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134413.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.