Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Homemade Metanol

Metanol är ett biodieselbränsle som kan användas som ett substitut för gas i bilar, motorcyklar och små gasmotorer. Metanol brinner renare än bensin och producerar mindre knackar i motorn eftersom det är en högre oktantal bränsle. Metanol är också billigare än bensin, det är ett bättre smörjmedel, och du kan göra det hemma med hjälp av några grundläggande ingredienser. Saker du behöver
1,1 liter (1 liter) vegetabilisk olja
Variabel hastighet mixer med glas kanna
Gram skala
Natriumhydroxid (lut avloppsrensningsmedel) katalog 6.8 fluid ounces (200 ml) metylalkohol eller trä alkohol (Heet Antifreeze) katalog 200 ml glasbägare
1,1 quart (1 liter) markerade glasbehållare
2 quart (1,5 liter) vid mynning glas eller plast burk med lock
Säkerhet glasögon
gummihandskar
plast duk
Liten plastskål
Metanol förvaringsbehållare
Visa fler instruktioner
1

Täck toppen av en tabell i ett väl ventilerad plats med plast. Sätt på skyddsglasögon och gummihandskar.
2

Åtgärd 6.8 ounces (200 ml) av metylalkohol eller träsprit i en glasbägare. Häll alkoholen i glaset kanna av en mixer, och placera kannan på mixern.
3

Väg en liten plast skål på vågen och skriva ner vikten. Tillsätt långsamt 3,5 gram av lut avloppsrensningsmedel till skålen. Beräkna denna mätning genom att notera vikten av skålen i kombination med vikten av granulema. Till exempel bör om skålen väger 2 gram, sedan den sammanlagda vikten av skålen och granulerna vara 5,5 gram.
4

Vrid mixern på den lägsta hastigheten. Tillsätt lut långsamt till alkoholen och blanda i två minuter tills all lut har lösts upp. Stäng inte av blendern.
5

Lägg 1.1 liter (1 liter) av vegetabilisk olja till blandningen i mixern. Mixa i 30 minuter på låg hastighet.
6

Stäng av mixern och häll blandningen i en bred mun burk som du har markerat som "gift". Låt detta sitta i åtta till tio timmar.
7

Häll den ljusa metanol försiktigt i ett förråd märkt "metanol." Var noga med att inte hälla i behållaren något av glycerin som har skapats. Du kan också använda en pump för att avlägsna metanol utan att störa glycerin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134345.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.