Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Väte bil problem

Den dag som världens oljeberoende äntligen bryts inte kommer till stånd på grund av hybrid, diesel eller ens rena elbilar, snarare som ska hända när vätgasdrivna bränsleceller teknik blir lönsamt nog att ta med till marknaden. Just nu är det Honda FCX Clarity är den enda produktion vätgasdrivna bil tillgänglig, erbjuds i första hand till personer bosatta i södra Kalifornien, och begränsad till 200 kunder på that.With absolut inga utsläpp och ett hem fullvuxen källa, vätgasbilar är en dröm sant. Problemet är att det finns vissa hinder som måste övervinnas först innan tekniken blir standard. Teknik

fortfarande i sin linda, har väte marknaden en lång väg att gå innan det kan bli branschstandard. Sant, har Honda FCX Clarity, men att bilen är av begränsad produktion och kraftigt finansieras av den japanska biltillverkaren. Vätebränsleceller är ömtåliga och dyra att tillverka, och som ännu inte tål kyla.
Kostnad

Kostnaden för att producera bara en Honda väte bil är uppemot en miljon dollar från 2009, ett pris långt bortom räckhåll för nästan varje konsument. Även om efterfrågan på vätgasdrivna fordon var stark, skulle priserna fortfarande klart över kostnaderna för ett liknande gasdrivna bil, begränsar sin kundbas oerhört.
Fuel
< p> Till skillnad från fossila bränslen som olja, måste vätgas produceras för att kunna användas. Vissa fossila bränslen såsom ren förbränning av naturgas kan användas för att producera vätgas, effektivt minska utsläppen av växthusgaser.
Infrastruktur

widescale användningen av vätgas skulle innebära inrättandet av en distributionsnät som ännu inte finns. Fast nu allmänt tillgängliga för kommersiellt bruk, är väte nästan otillgänglig för allmänheten. The Shell Corporation uppskattar att det lätt kunde kostar $ 20 miljarder upprätta ett väte nätverk över hela USA.
Förvaring

närvarande lagras vid tidpunkten för utnyttjandet, som är , i tankarna som finns i en bil, är väte svårt att lagra eller transportera med stora tankar som behövs för att hålla bränslet. Att utveckla tankar som är mindre och lättare är ett mål som ännu inte uppnåtts, ett steg som skulle göra klokt vätgas användning.
Slutsatser

Även vätgasbilar är ett begrepp som vissa människor anamma, kritiker oroar sig för att andra mer tekniskt avancerade och kostnadseffektiva alternativ skulle kastas åt sidan till förmån för att hälla in miljarder dollar i en oprövad energikälla. Dessa kritiker hävdar att elkraft är närmare att vara fulländad, medan hybrid och ren förbränning dieselmotorer är också värt att utforska, därmed sitt motstånd till att söka lösningar vätgas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134105.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.