Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Mineral basolja Typer

Mineraloljor är biprodukter av råolja raffinaderi, den process genom vilken motorolja och bensin produceras. När olja tas ut ur marken, det är inte sammansatt av en enda förening utan en mängd kolväten (eller bas-typer), såväl som icke önskvärda ämnen. Du kan skilja mellan olika typer av mineralbaser enligt de specifika kolväten eller i enlighet med den process genom vilken den råa oljan raffineras (och mineraloljor extraherats). Paraffinolja

Vanligtvis kallas alkaner, paraffiniska mineraloljor tillhör metan familjen av kolväten. Enligt New York State Agricultural Experiment Station, dessa föreningar - som bildar fasta vid rumstemperatur (paraffin)-är inerta, eller icke-reaktivt. Det är därför de kunde förbli underjordiskt i stora mängder i miljontals år.
Omättade

Omättade mineraloljor är kolväten som innehåller minst en dubbelbindning mellan deras kolatomer. Enligt New York State Agricultural Experiment Station, dessa föreningar är kemiskt aktiva och har en tendens att oxidera och polymeriseras (bilda polymerer med andra ämnen). Av dessa skäl är omättade mineraler oljor inte vanligt förekommande i råolja som utvinns ur marken.
Aromatiska

Aromatiska mineraloljor liknar omättade oljor eftersom de har även dubbelbindningar mellan kolatomer. Kemiskt är de något annorlunda, men eftersom aromatiska oljor är inte lika reaktiva och därmed är vanligt förekommande i råolja (om än i små mängder). Addera nafteniska

Naftensyror mineraloljor är kolväten med en ring-formad molekylstruktur. Liksom paraffiniska oljor, de är extremt inert, men endast vid låga temperaturer (annars har de en tendens att oxidera). Enligt New York State Agricultural Experiment Station, nafteniska har relativt låga kokpunkter i jämförelse med andra och är något mer trögflytande än aromatiska oljor.
Konventionell

Du kan också separera mineral typer basolja beroende på om de är konventionella eller hydrobearbetad. Enligt Mobil.com är konventionella basoljor raffineras med traditionella metoder (och tillämpa kemikalier) och tenderar att lämna oönskade bakom, såsom svavel, syre, kväve och kolföreningar, och spårmetaller. Dessa kan påverka prestanda för oljan.
Hydrobearbetas

Enligt Mobil.com har basoljan som har hydrobearbetas genomgått ytterligare, mer avancerade raffineringsprocesser än sina konventionella motsvarigheter. Namnet "hydrobearbetas" härstammar formen att raffinaderierna använder väte reaktioner (i en process som kallas vätekrackning) för att avlägsna föroreningar. När basoljor utsätts för ännu mer hydrobearbetning, uppnår de status som "allvarliga" hydrobearbetad oljor, vilket innebär att de innehåller minimala mängder av föroreningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134211.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.