Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Natural Gas Energi omvandlingar

Det finns flera källor för naturgas, som alla kan omvandlas till energi. Den vanligast förekommande av de naturliga gaser som används för energi är metan. Källorna för naturgas omfattar stadsgas, biogas och kristalliserad naturgas. Även om det är en renare energikälla än andra fossila bränslen, är det fortfarande ett kolväte och inte en förnybar energikälla. Stadsgas

Stadsgas framställs genom behandling av kol med kemikalier, även känd som förgasning av kol. Denna metod för att få naturgas har funnits i mer än 100 år och är oekonomiskt jämfört med andra gas produktionsmetoder. Historiskt har gas har extraherats från uppvärmningen av kol i lufttäta kärl. Den resulterande naturgas sedan skickas till enskilda hus för att användas som en energikälla. Addera Bio Gas

Biogas utvinns ur ruttnande av levande organismer som förekommer i myrar, kärr, deponier och avlopp. Kor är också en stor producent av metangas och ansvarar för en stor del av de växthusgaser som påverkar miljön. Bio gas erhålls ofta genom avrinning och rör säkerhet från deponier. Det samlas in och brännas på plats för att köra generatorer som producerar el.
Kristalliserad Naturgas

Crystallized naturgas är gas som har frusit i marken. Dessa kristaller finns i sediment i offshore kontinentalsockeln och under permafrosten. Det finns för närvarande inget ekonomiskt sätt att utvinna kristalliserad naturgas som energikälla.
Naturgas

Naturgas är gas som är en biprodukt av oljeraffinering. I USA är detta en av källorna till naturgas för uppvärmning i bostäder. Vissa raffinaderier komprimera denna gas i en vätska för användning som bränsle i fordon. Det är också en källa till stor del av världen vätgas energimarknaden som kolväten "knäckt" för att bilda vätgas för användning i vätgasdrivna bränsleceller fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134663.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.