Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera en motor till vätgas

Bilar är ett under av modern teknik, och äga en bil kan ge dig en känsla av frihet och en känsla av prestation. Men som ökande bränslekostnader är en börda för en konsument månadsbudget, alternativa drivmedel, såsom vätgas, minska trycket på fickan. Vätgas har inte de egenskaper som andra energikällor, ungefär som ett batteri, kan det förvaras ombord. Använda vätgas som bränsle inte bara sänker gasförbrukning utan också minskar växthusgaser. Genom en enkel process för elektrolys, kan detta effektivt bränsle framställas och användas i varje sugmotor som ett komplement till bensin. Saker du behöver
Måttband
Dubbelhäftande tejp
Isoleringstejp
Silikon Sida 2 1 meter lång, 5/16-inch-diameter OD kirurgiska rör
Bakning pulver
Lödning pistol
Lödtråd
Jam burk med lock
500 ml plastflaska med lock
rakblad
16 gauge högtalarkabeln
5/18 "envägs tryck ventil
Silvertejp
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
Göra Hydrogen Bubbler Unit (HBU)
1

Gör tre hål i locket på sylt burk med lödning pistol, en för den kirurgiska röret (i mitten) och två för högtalarkablarna.
2

Skär en 20-tums längd kirurgiska röret och passera den genom hålet i lock. Röret ska gå högst 4 inches i burken.
3

Infoga högtalarkablarna genom locket. högtalarkablarna ska nå halvvägs i burken.

4

Klipp jackan av högtalarkablarna att exponera trådarna. Tvinna de blottade trådarna på varje av de två kablarna. Dessa kommer att göra de positiva och negativa terminaler.
5

Fäst 4 rakblad på varje av terminalerna genom att passera de blottade trådarna genom spåren i mitten på varje blad. Eftersom lödning inte gör ett starkt band med rostfritt stål, använda silikon för att öka anslutningen och ger en bra vattentät tätning mellan trådarna och bladen. Detta gör de positiva och negativa elektroder av aggregatet.
6

Gör ett kluster av 8 rakblad --- 4 för den positiva polen, 4 för det negativa. Bind detta kluster med små stycken av dubbelhäftande tejp som distanser så att utrymmet mellan ett par rakblad är mindre än 10 mm. Detta gör elektroderna.
7

Gör den lufttäta sylt burk. På toppen och undersidan av locket, göra en packning med silikon så att hålen, den kirurgiska röret och trådarna passerar genom är förseglade. Gör en packning på undersidan av locket så att locket själv är lufttät.
8 < p> Fyll sylt burk halvvägs med vanligt kranvatten så att elektroderna dränka helt. Lägg en tesked bakpulver för att öka effektiviteten av elektrolys.
9

in den exponerade änden av den kirurgiska röret i den nedre halvan av 500 ml plastflaska, med hjälp av lödning pistol att göra hålet. I locket på flaskan, göra ett hål för att passa den återstående längden av kirurgisk slang, som senare kommer att ansluta till bilen. Se till att täta denna borrning och locket på flaskan med silikon så att flaskan är lufttät samt.
10

Sätt i envägsventilen i den övre halvan av flaskan. Flödet av denna ventilen vara från sig i, vilket gör att du kan frigöra eventuell överflödig vakuum uppbyggd i flaskan genom att ta luft från utsidan av flaskan Gör en tätning runt ventilen med silikon
11

Fyll flaskan halvvägs till.. toppen, dränka in kirurgiska röret, lämnar envägsventilen utsatt
Integrera HBU med Bil
12

Testa HBU först:. Starta bilen och låt den gå på tomgång för att värma upp. Anslut den negativa (svarta) och positiva anslutningarna på HBU med bilbatteriet. Du bör se ett moln av väte bubblor bildas runt rakblad och stiger upp i sylt burken.

13

Stäng av motorn och koppla bort anslutningarna.
14

Fäst HBU på insidan av motorrummet med hjälp av silvertejp. Kontrollera att placera HBU så som kan nås lätt för underhåll och påfyllnad.
15

Gör ett litet hål i kragen av bilens airbox eller luftintag. Passera den exponerade sidan av kirurgiska röret från HBU genom detta hål. Använd silikon för att täta hålet som behövs
16

Starta motorn och låt den gå på tomgång,. bifoga de negativa och positiva terminaler av HBU med bilens batteri Vänta en tillräcklig mängd väte för att samla in den. flaska. Den enkelriktade ventil ser till att det finns något farligt vakuum under processen.
17

Tune motorn med fördelarlocket /spjällhus med skruvmejseln tills motorn låter smidigt.

18

Kör långsamt. Håll utkik för någon onormal temperaturökning eller Motorpumpning och låt därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134612.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.