Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur du gör din egen E85 Etanol Blend

Tekniskt, när du gör din egen E85 etanol-gas blandning, gör du ren etanol, som du sedan blandar med bensin för att uppnå den rätta proportionerna 85 procent etanol och 15 procent bensin. Eftersom E85 är den högsta nivån av kommersiellt tillgängliga etanol på den amerikanska marknaden, och flex bilar bränsle i USA är maximerad för att köras på E85, har E85 etanol blivit baslinjen standarden för etanolbränsle. Flex fuel-bilar måste omformas för att anpassa sig till högre nivåer av etanol, så tills E100 bilar blir redo för marknaden i USA, stick med att göra en E85 blandning. Saker du behöver
råmaterial
spis
mäta skedar
enzymer
jäst
goggles
handskar
ansiktsmask fortfarande
kondensor
zeolit ​​
sil
bensin
hydrometer
Visa fler instruktioner
1

ansöka om tillstånd för att göra din egen etanol. Fyll i en alkohol formulär Fuel Producer utfärdats av den federala regeringen, vilket gör att du kan göra upp till 5,263 liter etanol av 190-proof etanolbränsle. Kontrollera statliga och lokala regler också.
2

Odla din gröda eller få din önskade råmaterial. Börja med grödor eller råvaror som innehåller mycket socker och att du har ett överskott av, men som ännu inte bortskämda. Begränsa dig inte till den mer välkända råvaror, såsom majs. Använd äpplen, potatis, sorghum, vete och även ost vassle. Gör vad som är mest ekonomiskt och lätt tillgänglig för dig. Plantera grödor, om du avsätter arealen för etanol utsedda växter, i åtanke fermenterbar procentandel av säden - vilket kan variera kraftigt - liksom alkoholen avkastningen per hektar, vilket kan variera från 300 till 600 liter per acre. Addera 3

Ferment dina valda kolhydrater. Mill några korn som du använder i en måltid (ej mjöl), eller med potatis, skär dem eller hacka dem fint. Fyll spisen med vatten och sätta till en snabb koka, lägga måltiden långsamt för att förhindra klumpar. Använd enzymer såsom Alpha amylasenzym att inducera primära omvandlingen av stärkelse till dextrin. För varje bushel, använd 3 mäta skedar, som tillhandahålls, av enzymet blandas i vatten. Gör detta två gånger, och sedan följa med sekundär omvandling av dextrin till enkla sockerarter, samtidigt med sockret till alkohol konvertering av jäst. Kombinera upp till 2 oz. av destillatörens eller bagerijäst i en liter mäsk, och sedan lägga till det i vätskan. Skaka blandningen och hålla temperaturen konstant och ungefär 85 grader Fahrenheit för bästa förökning av jästen. Total konvertering tid från socker till alkohol bör ta tre till fem dagar. Bär skyddsutrustning under jäsningen, vilket kan generera värme och giftiga ångor. Leta efter de fasta ämnena att sjunka till botten, det är ett tecken att påbörja nästa steg. Separera de fasta ämnena.
4 handskar

Wear, skyddsglasögon och ansiktsmask. Destillera alkoholen. Separera alkohol från vatten med hjälp av en åter fortfarande med en destillationskolonn. Värm vatten och alkohol, så att ångorna stiga i kolonnen; vattnet kommer att kondensera och falla tillbaka ner till botten, medan alkoholångan kommer att avslutas vid toppen av kolonnen. Samla upp 192-proof etanol som resulterar från att kylas av en vattenkylare. Ta bort de sista resterna av vatten från etanol med en molekylsikt, såsom zeolit. Sila produkten efteråt.
5

denaturera alkohol. Följ federala, statliga och lokala bestämmelser om att göra din egen etanol. Den Bureau of Alcohol, tobak och skjutvapen kommer att kräva att du lägger 2 till 5 procent bensin att denaturera alkohol du har producerat.
6

Mät din alkoholhalt. Använd en hydrometer för att se till att du har uppnått det bevis nivå du vill. Kontrollera att din bil är en flex bränsle bil som kan köra på E85. När du har exakt en halv tank bensin, fylla resten av bränsletanken med din hemgjorda etanol. Gör detta från början så att bilens dator får anpassas till den nya mixen av bränsle. Senare, kombinera de två bränslena i de vanliga E85 proportionerna för efterföljande fuelings.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134689.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.