Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Villkor av efterfrågan som kan orsaka förändringar i marknadsvärdet Hybridbilar

Hybridbilar, som kombinerar vanliga förbränningsmotorer med elmotorer, har ökat i popularitet eftersom de får bättre gas körsträcka och producerar mindre växthusgaser. Hybridbilar är fortfarande mycket dyrare i genomsnitt än konventionella bilar. Efterfrågan på hybridbilar är beroende av flera faktorer, priser gas är de viktigaste. Oljepriserna

Oljemarknaden är volatil. Politisk instabilitet i oljeproducerande regioner kan orsaka spikar i bensinpriser. När fler och fler av världens oljereserver utvinns, blir det dyrare att skörda vad oljan förblir. Uppskattningar av hur mycket olja kvar varierar kraftigt, men oavsett, oljepriset är osannolikt att någonsin falla tillbaka till de låga nivåerna från tidigare decennier. När gaspriserna är låga, försäljningen av stadsjeepar och andra ineffektiva fordon ökar. När gaspriserna är höga, försäljning av hybrider och bilar med bra körsträcka ökar.
Skatter och subventioner

subventioner till oljeindustrin resulterar i lägre gaspriser, vilket minskar efterfrågan på hybrider. Skatt på oljeindustrin, liksom gasen själva skatten, höja gaspriserna och öka efterfrågan på hybrider. Mellan 2002 och 2008 fick oljeindustrin $ 72000000000 i skattelättnader.
Alternatives

Efterfrågan på en produkt påverkas av priserna och tillgången på alternativ, eller ersättningsprodukter. Om branschen släppt flera nya icke-hybrider med hög gas körsträcka, eller sänkt priset på stadsjeepar, skulle det bli en minskad efterfrågan på hybrider. För närvarande, vätgasbilar och elbilar är för dyra eller opraktiska att erbjuda mycket konkurrens för hybrider. Detta kan komma att ändras inom en snar framtid, med fler helt elektriska fordon som utlovats av biltillverkarna såsom Ford under de närmaste åren. Vätgasbilar begränsas av antalet väte tankställe (Kalifornien har mest med 13 i hela staten), men en ökning av statliga subventioner eller utveckling av en billigare bränslecell bil kunde ändra på det.

Miljömedvetenhet

Eftersom medvetenheten om den globala uppvärmningen ökar, ökar efterfrågan på hybridbilar samt. Hybrid försäljningen såg ett uppsving efter utgivningen av Al Gores "The obekväm sanning." De är också högre bland personer med college utbildningar, även denna korrelation kan också bero på de högre inkomsterna från dessa grupper. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133958.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.