Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör Biodeisel

Hem biodiesel bryggerierna använda icke-härdade vegetabiliska oljor som Grapeseed, soja, raps, majs och solrosolja att effektivt biodiesel genom en process av blandning och separation. Enligt Journey to Forever hemsida, den biodiesel som resulterar från processen orsakar dieselmotorer att fungera smidigare och håller längre med de uppenbara fördelarna är mindre skador på miljön och hälsan. Saker du behöver
1/2-liter klar polyeten med hög densitet (HDPE) container Billiga 2-liters PET (vatten eller läsk) flaskor, 2 Review 1 tratt för att passa PET behållare
1 liter nya
vegetabilisk olja 5,8 gram eller mindre av kaliumhydroxid (KOH) minst 85 procent ren
Precise gramskala
Termometer
Säkerhetsutrustning
200 ml metanol, 99 + procent ren
Blender eller mini-processor Sida 2 kanaler för att passa HDPE behållare
skyddshandskar och skyddskläder
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Använd skyddshandskar och skyddsglasögon. Mät upp den erforderliga mängden av kaliumhydroxid (KOH). Det begärda beloppet kommer att bero på andelen renhet KOH som du har. Om det är 85 procent ren, mäta upp 5,8 gram KOH. Om det är 90 procent ren, mäta upp 5,5 gram KOH. Om det är 92 procent ren, mäta upp 5,3 gram KOH.
2

Se till att rummet du befinner dig i är i rumstemperatur innan mätning av metanol. Ha HDPE behållare redo. Mät upp 200 ml metanol. Sätt tillbaka locket på metanol behållaren snabbt. Häll 200 ml av metanol genom en tratt i HDPE behållare.
3

Lägg till KOH du mätte ut tidigare till HDPE behållaren genom en annan ren tratt. Stäng locket ordentligt. Snurra försiktigt innehållet i behållaren för att blanda KOH och metanol tillsammans under en minut åt gången med 10 minuters pauser i mellan. Fortsätt att göra detta för ungefär en halvtimme, då de båda ordentligt bör blandas ihop.
4

Slå på din mini mixer. Den mini mixer ska kunna hålla en temperatur på 55 grader Celsius i ungefär en timme. Ställ in temperaturen. Tillsätt en liter av ditt vegetabilisk olja och metanol /KOH blandningen. Ställ in mini mixer på låg hastighet och låt blandningen kombinera i 20 till 30 minuter.
5

Stäng av mini mixer. Använd en annan ren tratt att hälla blandningen från mixer till en två-liters PET-flaska. Sätt på locket på flaskan ordentligt. Låt blandningen för att ställa i 24 timmar.
6

Separera biodiesel från den mörka sediment som borde vid det här laget ha fast på botten av flaskan. Det bör finnas en mycket tydlig linje mellan det klara biodiesel och den mörka sediment. Häll biodiesel i en ren torr glasburk. Var försiktig så att sedimentet att komma in i burken. Om sedimentet förorenar biodiesel, låt den sätta sig i ytterligare 24 timmar och försök igen.
7

Gör en "wash test" på den blandning som borde vid det här laget vara biodiesel. Mät 150ml vatten och 150 ml av biodiesel i en PET-flaska och skaka kraftigt under några sekunder. Kvalitet biodiesel kommer att skilja tydligt från vattnet.
8

Tvätta biodiesel. Denna process förhindrar emulgering från att äga rum. Blanda biodiesel med rent vatten och låt den sätta sig som i tvätten testet. När det lägger sig, och man ser en tydlig linje mellan vattnet och biodiesel, hälla ut och upprepa processen. När biodiesel är ren, kommer det att bli genomskinlig. Vid denna punkt, är den redo att användas som bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133940.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.