Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vegetabilisk olja Powered Car Fakta

Vegetabilisk olja kan vara ett utmärkt alternativ till diesel. Det är en renare brinnande bränsle som kan tillverkas av oljor som skulle ha tidigare kasseras. Med nya oljor har vissa inneboende ekonomiska frågor, men är ett renare alternativ till oljebaserad diesel. Diesel motorn krävde

flesta dieselmotorer kan konverteras för att köra på vegetabilisk olja. Vegetabilisk olja är tjockare än dieselbränsle, så det är svårare att finfördela under motorns injektion. Du kan enkelt köpa en konverteringssats som kommer att öka storleken på din motor insprutningsmunstycken, en andra bränsletank och en extra värmare för att hålla den vegetabiliska oljan mer tunn. Den andra tanken är nödvändig om du vill även fortsätta att bränna diesel i bil eller lastbil.
Burning ny olja


När konverteras, kan oanvända vegetabilisk olja gör en utmärkt bränsle. Dock är ny olja ofta dyrare än diesel, vilket det gör lite ekonomiskt förnuft att använda ny vegetabilisk olja som bränsle.
Burning Begagnade Oil

Vissa människor har inrättat ett filtreringssystem för att bearbeta använda vegetabilisk olja till biodiesel. Även kommersiella filtrering system finns tillgängliga, är det också möjligt att göra ditt eget system olja filtrering. När filtreras, gör används vegetabilisk olja ett utmärkt bränsle för din bil eller lastbil.
Kallt väder Problem

Eftersom det är naturligt tjockare än diesel, vegetabilisk olja, eller biodiesel, måste förvärmas för att se till att det flyter på rätt till motorns injektorer. Om du bor i kalla klimat, kommer du förmodligen att använda en värmare bränsletank för att säkerställa att den vegetabiliska oljan stannar i en riktig flytande form lämplig för användning i en motor.
Ekonomisk bärkraft

Även biodiesel erbjuder ett intressant alternativ till oljebaserad diesel bränsle, använder ny vegetabilisk olja som bränsle har en oavsiktlig bieffekt. Eftersom vegetabilisk olja produceras av ätbara produkter, citerar den globala ekonomiska Symposium problemet med stigande livsmedelspriser som etanol och biodiesel tillverkning börja konkurrera på marknaden för begränsade leveranser av produkter base mat. Addera Miljö Fördelar

En vegetabilisk olja-drivna bilen ger betydligt mindre utsläpp, enligt en rapport 2001 från HGCI, UOS, Ford Motor Company och Harvard University. Biodiesel avger 70 procent mindre koldioxid än diesel, har 55 procent mindre partikelutsläpp, avger 55 procent färre flyktiga organiska föreningar och 45 procent mindre kolmonoxid. Det har dock avge 5 procent mer lustgas än traditionella dieseldrivna fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134088.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.