Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Alternativ Automobile energi

Dwindling leveranser av olja har tvingat oss att leta efter alternativ. Vätgas och el finns för närvarande i spetsen för jakten på nya bränslen för användning i transport. Det finns andra som utvecklas också. Elektricitet

Använda el för att driva bilar är en idé som har funnits så länge som bilen själv. I själva verket var så tidigt som 1880-talet elbilar som produceras, och i nästan 20 år de tävlade med gas-och dieseldrivna bilar. Dag

, elbilar omvandlas från gasbilar med gör-det-självare och den ärevördiga Tesla Roadster är i produktion. Och tvärtemot vad många tror elbilar är snabb, ekonomisk och pålitlig precis som de var på 1880-talet.

Några av problemen med elbilar härrör från det faktum att 70 procent av vår el fortfarande produceras från fossila bränslen, och batteriets aktuella tekniken begränsar utbudet en elbil kan gå på en laddning. Men den alternativa marknaden för energi är bara få värmas upp nu, och batteriteknik börjar vinna mark också.
Hydrogen

En hel del forskning och utveckling tid har satts in på användning av väte som ett alternativ. Bättre sätt att producera vätgas, utan att använda naturgas för att göra det, är precis vid horisonten.

Vätgasdrivna bränsleceller är långt ifrån död som vissa skulle säga, även om de forskare som utvecklar den här tekniken nu erkänna det blir 15 till 20 år innan en livskraftig och prisvärd design kommer att vara tillgänglig, enligt Consumer Reports. Vätebränsleceller är en win win situation eftersom tekniken skulle kunna användas för att inte bara producera el för bilar, men kunde produceras i större skala för att ge el för hemmabruk också.

Använda väte som bränsle för förbränning är ett annat alternativ att utvecklas. Fördelen här är att mycket av den befintliga tekniken i förbränningsmotorn kan användas, endast förändringar bränsletillförsel skulle behövas. De hinder att övervinna är lagring och transport, men ombord produktion forskas också, vilket eliminerar behovet av lagring.
Biobränsle

Biobränslen är ett annat alternativ som tar emot stora mängder forsknings-och utvecklingsresurser. Producera rena bränslen från förnybara källor är ett mål för stora företag och länder över hela världen. Bio-diesel kan framställas från spillolja av restauranger och etanol från olika växtmaterial, såsom majs, soja och jordbruksavfall. Dessa bränslen passar in perfekt med nuvarande bilteknik, och bytet skulle

vara lite lättare på kort sikt. Däremot skulle en långsiktig förskjutning av fossila bränslen kräver dessa tekniker för att ha stödjande infrastruktur som byggdes för att tillgodose efterfrågan. Addera Solar

fortfarande territorium universitet och laboratorier , har sol bil funnits ett tag.

Allvarlig forskning och utveckling inleddes i början av 1980-talet, och fortsätter idag. Senaste framstegen inom solcell teknik har fört denna form av alternativ energi plattform, och 2009 Toyota Prius hybridbil ens har en valfri solar takpanelen. Nikkei tidningen i Tokyo, Japan, rapporterade Toyota utvecklar en sol bil för produktion, även om bekräftelse och en tidslinje är knapphändig.
Summary
p Det finns gott om alternativ till fossila bränslen ute, och några närmar sig andra vid omkörning bensin och diesel. Fortsatt forskning och utveckling har visat att vi kan klara oss utan olja och flytta till en säkrare renare framtid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134087.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.