Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Biodiesel av bränsle från alger förnybar energi

Biodiesel från alger, även kallad alger bränsle, alger bränsle, eller algaeoleum, är en av de mest lovande typer av biodiesel på grund av sin snabba tillväxt och effektivitet när det gäller markanvändning. Som av 2010, kostnaderna förblir höga och produktionen är långt lägre än andra biobränslen. Concept

Som med alla fotosyntetiska organismer, använder alger solljus, vatten och koldioxid för att producera syre och kolhydrater biomassa. Algerna har kolhydratinnehåll kan jäsas till biodiesel, bioetanol, biobutanol, eller andra biobränslen. Eftersom all den koldioxid som frigörs vid förbränning av dessa bränslen togs bort från atmosfären av alger, alger bränslen är koldioxidneutrala. Föredras
Effektivitet

Alger över markbundna källor av biodiesel såsom majs eftersom hela organismen kan användas för att producera biodiesel. Alger växer också 20 till 30 gånger snabbare än ens de snabbast växande landväxter, så den kan skördas för olja mycket oftare.
Markanvändning

Alger kan potentiellt ge 10 till 100 gånger så mycket olja per hektar som andra grödor som majs, sojabönor, eller sockerrör. Det kan också produceras på mark som inte är lämplig för vanliga grödor, och kan göras med havsvatten eller ens avloppsvatten.
Ekonomisk bärkraft

Medan många av de tekniska frågor kring produktionen av alger bränslen håller på att lösas, återstår kostnaden för produktionen hög och investerare är försiktiga bidragande stora summor pengar. Många studier tyder på att om inte oljepriset stiga högre än någonsin tidigare, eller ett mycket billigare sätt att använda alger för att producera bränsle upptäcks, eller regeringar börjar aggressivt finansiera tekniken, kan det aldrig att kunna konkurrera med olja.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133978.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.