Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fotogen: Fördelar & Nackdelar

Fotogen är en flytande fossilt bränsle som en gång var den mest använda typen av bränsle för belysning före införandet av elektricitet. Det används fortfarande i delar av världen som ibland lider brist på el. Tillverkad av förfining av råolja, är det också känt som paraffin och brännbar olja. Bränslet har sina fördelar, inklusive kostnad och relativ säkerhet. Miljöfrågor

En fördel med fotogen är dess säkerhet. Det är ett bränsle som ger mindre rök i sin paraffin formulär - det finns därför mer miljövänliga än kol och ved. Trots detta gör den avger några giftiga gaser - dessa inkluderar kvävedioxid, svaveldioxid och kolmonoxid. Alla tre av dessa kan orsaka skador på kroppen om andades i. På grund av denna nackdel, fotogen är bäst användas utomhus eller i väl ventilerade utrymmen.
Förvaring

Fotogen är ett icke-korrosivt bränsle, säkert att förvara under lång tid. På grund av denna säkerhet, det finns alternativ för förvaringskärl. Från metall oljefat till starka plastflaskor, kan dessa containrar hålla fotogen säkert. Däremot kan välja metallbehållare motstå att rost.
Lifespan

annan fördel med fotogen är dess långa hållbarhet. Beroende på vilken typ av container där det lagras, kan fotogen hållas i förvaring för ett år (i plastbehållare) till 10 år (i metallbehållare i regn-bevis förhållanden). Villkor har en stor inverkan på dess hållbarhet. För bästa resultat, Använder butiken fotogen under kontrollerade förhållanden bort från regn och solljus.
I olika länder

Fotogen är lätt att antända. Allt som krävs är en tändsticka. Detta är särskilt användbart i länder som inte har tillförlitliga källor för elektricitet och är benägna att strömavbrotten. Eftersom fotogen-drivna enheter såsom lampor kan arbeta självständigt, ger de en användbar källa till ljus och värme när andra källor inte är tillgängliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134706.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.