Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Väte Begränsningar

Vätgas har ett antal egenskaper som gör det attraktivt som bränsle, det är både nonpolluting och rikligt på jorden i form av vatten. Den lider emellertid också av flera allvarliga begränsningar. Aktuell forskning syftar till att övervinna dessa begränsningar för att göra det till ett mer lönsamt alternativ. Funktioner

Vätgas kan ta mer plats att lagra än bensin. Enligt en artikel från den amerikanska armén Logistics University, medan väte lagrar mer energi per viktenhet än bensin, innehåller det endast 1/4 av den energi per volymenhet, eftersom som en gas tar upp mycket mer plats än en vätska. Följaktligen kan vätgas kräver mycket mer utrymme för att lagra än en jämförbar mängd bensin.
Funktion

Det följer av termodynamikens lagar som brinnande väte aldrig kan frigöra mer energi än den mängd som behövs för att spjälka vatten till vätgas göra. Eftersom klyva vatten är baksidan av den reaktion som uppstår när väte brinner, kommer den mängd energi som behövs för att spjälka vatten alltid vara lika med eller större än det belopp som frigörs genom vätgas förbränning. Columbia University s sida på vätgasdrivna bränsleceller uppskattar att från och med 2003 skulle kostnaden för el från bränsleceller måste minskas med en faktor tio för att bli kommersiellt gångbar.
Överväganden

Väte är brandfarligt och lagras vanligen under tryck, dessa faktorer gör vätgas en potentiell säkerhetsrisk som kan vara svårt att lagra och transportera. Nödvändig infrastruktur som vätgas tankstationer för närvarande inte är på plats i USA. Byta till vätgas skulle kräva både nya bilar och en stor infrastruktur konvertering, eftersom bilarna nu på väg och praktiskt taget alla amerikanska tankställen är byggda för att hantera bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134377.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.