Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar med vätgas över befintliga energikällor

Vätgas förespråkats av vissa forskare och miljöaktivister som den perfekta ersättaren till bensin som drivmedel för fordon av alla slag. Tekniken använder komprimerad vätgas och en bränslecell för att driva hjulen på bilen. Det är för närvarande inte en del av de övergripande alternativa energiplaner i termer av att generera el för hushålls-och industriell användning eftersom det finns andra som är mycket mer effektiva i detta område. Fördelar jämfört med bensin

Hela konceptet miljörörelsen och främjande fo alternativ energi är att minska allmänhetens beroende av bensin och andra kolbaserade bränslen. De främsta fördelarna med vätgas inom detta område är att det är koldioxidutsläpp fri med enbart vatten kastas ut genom avgasröret som vätet förenar sig med syret i luften.
Fördelar över el

stor kritik av elbilar är att de inte är jämförbara med bensindrivna bilar. Den prestandanivå är mycket mindre än bensin och diesel alternativ i samtliga fall bortsett från Tesla som kostar över $ 100.000. De tar också lång tid att helt ladda och så måste vara ansluten varje gång de stannade för att behålla makten nivå. Vätgasdrivna bilar, liksom Honda Klarhet, lider av inget av dessa problem. Utförandet av Clarity är nästan identisk med liknande bilar storlek bensin och det fylls upp på samma sätt som en vanlig bil. Komprimerad vätgas säljs även för ett liknande pris som bensin och detta pris kommer bara gå som de tekniker inblandade förbättras.
Fördelar över Biodiesel

Biodiesel använder grödan oljor från majs, raps och soja som ersättning för vanlig diesel. Det handlar om en separat tank och fortfarande kräver en mängd av diesel för att starta motorn och värma oljan. Problemet är grödan oljan är mer trögflytande än diesel och så behöver värmas. Detta är bra i varma klimat och kan ersätta upp till 90 procent av vanlig diesel. Dock blir detta ett problem i kalla klimat eftersom det bara kan ersätta 10 procent av diesel. Vätgas är lika effektiv i alla klimat och kräver inte halterna av subventioner för närvarande ges till jordbrukare för att odla majs för etanolproduktion.
Fördelar jämfört Solar

Huvudproblemet med sol bilar är deras beroende av solens schema. Detta innebär sol bilar är bara praktiskt i områden där solen nästan garanterat hela året. Vätgas fungerar på ungefär samma sätt som bensin och kan köpas från bensinstationer och användas året runt i alla rum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134664.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.