Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Bil vätgas generator Fakta

Vätebränsleceller är en av de nya tekniker som lovar att minska behovet av bensin och andra fossila bränslen. Medan vätgasdrivna bilar erbjuder ett antal fördelar, det finns också flera hinder de måste övervinna för att ha en betydande inverkan på körvanor och hälsa av miljön. Operation

Vätgas generatorer är bränsleceller som drivs med vätgas bränsle och producera el för att driva ett fordon. Vätgasdrivna bränsleceller bilar är helt elektriskt med all den energi som kommer från själva bränslecellen. En bränslecell är ansluten till ett batteri där elen lagras innan den skickas till bilens elmotor och drivhjul, via transmission. Bränslecellen generatorn tar plats i en vanlig bils förbränningsmotor.
Teknik

Vätebränsleceller fungerar genom att dirigera vätgas genom en serie kammare. Varje tunt skikt av bränslecellen har sin egen kammare, vilket möjliggör en stor volym av väte att flöda genom cellen. Vätet reagerar med en elektrolyt som är fången inuti bränslecellen och frisätter positivt laddade joner, som sedan att strömma till batterierna. En biprodukt av processen är värme och vatten (väte kombineras med syre från luften) och släpps ut som vattenånga från bilens avgassystem.
Environmental Benefit

En av de viktigaste fördelarna med vätgas generatorer är minskad miljöpåverkan. Vätgas är ett mycket grundämnet som inte kräver någon brytning eller borrning för att samla. Dessutom använder vätgas bränsle minskar behovet av olja från instabila regioner, vilket ger en såväl politisk som en ekonomisk fördel. Vätebränsleceller avger inga skadliga koldioxidutsläpp och bidrar till att minska effekterna av den globala uppvärmningen.
Nackdelar

Vätgas generatorer inför några viktiga utmaningar. En är den relativt höga kostnaden för framställning av vätgasbränsle. Processen är energikrävande och kan kompensera en del av de miljömässiga fördelarna med att använda vätgas som bränsle. Dessutom, förare är osannolikt att omfamna vätgasbilar tills det finns ett stort distributionsnät för vätgas tankställen, vilket kräver en stor investering från bränsle leverantörer.
Models

På grund av nackdelarna, de flesta vätgasdrivna bränsleceller bilar är demonstrationsmodeller eller konceptbilar i den experimentella fasen. Men vissa biltillverkare att möjligheten av tekniken i den verkliga världen. Till exempel började Honda leasing modeller av sin FCX ​​Clarity, som använder en cell vätgas, under 2010. Fordonet levereras med en speciell hyresavtal som omfattar underhåll och det finns bara i södra Kalifornien, där väte bränslepåfyllning stationer är något vanligare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134313.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.