Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Lägga Propan till Gas för Mätarställning

Presentera propan i en förbränningsmotor som komplement till bensin har potential att öka bränsle körsträcka och lägre bränslekostnader. En propan-assisted bensinmotor kan också bränna renare än en ren bensinmotor. Med hjälp av propan som bränsle tillägg är mycket enklare än att helt konvertera motorn till en propan bränsle. Saker du behöver
borra och gänga in
Propan Propan tank
fäste och remmar
Diverse högtryck propan beslag
Diverse lågtryck propan montering
Högtrycks propan slang
lågtryck propan slang
Justerbar tryckregulator
Elektronisk eller mekaniskt aktiverat lågt tryck flödesregulator
Programmerbar motorstyrenheten eller anpassade trådbunden kretskort
Laptop
Motor tuning programvara Motorstyrenhet adapter
Visa fler instruktioner
1

att fästet gasolflaskan i baksätet eller bakluckan på bilen. Strap tanken i hållaren.
2

Kör en propan linje framåt från tanken till motorrummet. Det är säkrast att köra linjen under fordonet. Många propan tankar kommer nu med en regulator på tanken - om din tank inte, installera högt tryck regulator i linje strax utanför tanken. Du kanske också vill installera en elektriskt manövrerad avstängningsventil switch - installera den i linje strax nedströms från den höga tryckregulatorn och installera brytaren i eller på instrumentbrädan
3

. Montera lågtrycksregulatorn flödesregulator i motorrummet - på skottet eller på annat sätt. Fäst linjen från propan tank till ingången hos flödesregulatorn. Ändra regulatorn att acceptera mekanisk inmatning från en kabel ansluten till gasspjället, eller om det är en elektroniskt manövrerad ventil, tråd det till gasspjällssensorn (dela utsignalen från gasspjällssensorn). Du måste installera en programmerbar elektronisk styrmodul eller en hårdkodade kretskort för att omvandla utsignalen från gasspjällssensorn till elektroniska kommandon till flödesregulatorn.
4

borra och gänga ett hål i intaget grenröret mellan spjällhuset och där insugningsröret delar till de olika cylindrarna. Installera en passande för propan för att komma in i insugningsröret. Kör en linje från denna koppling till den variabla flödet regulatorn.
5

Program motorns styrdator eller justera den fysiska kabeln som styr flödet regulatorn. Ställ regulatorn att öppna ungefär halvvägs när motorn är på fullgas, och öppna bara något när motorn går på tomgång.
6

starta bilen, koppla upp den bärbara datorn till motorns styrenhet , och slå sedan på propan leverans. Du kommer att behöva ändra de parametrar som styr spridarna i bilen för att ge något mindre bränsle totalt. Justera kabeln eller programmering för propan flödesregulator så att motorn jämnt accelererar hela operativsystemet varvtalsområdet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134563.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.