Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar med Solar Powered Vehicles

Solar-motordrivna fordon som inte kan bli verklighet på amerikanska landsvägar och med 2010, men bilföretag, universitet och ideella organisationer är racing att utveckla prototyper som de hoppas en dag kommer att drivas av miljontals . I Kina, är en soldriven bil som kan resa 90 miles efter 30 timmars laddning eller tre kilometer efter en timmes laddning redan finns på marknaden. Ingen förorening

solcellsdrivna fordon skapar inga föroreningar eftersom de tar all sin energi från solen. Vissa soldrivna fordon har solpaneler fästa direkt på fordonet, som kräver direkt solljus för att fordonet ska röra sig, medan andra, som fordon i The nollutsläpp Race, använda en rad av solpaneler för att ladda batterier installerade i fordon. Hursomhelst, ingen förorening genereras.
Gratis Fuel

Solljus är gratis, och för fordon som drivs med solenergi, som betyder bränsle är gratis. Trots en initial investering, är gratis bränsle för livet en stor fördel av sol fordon, enligt US Department of Energy. Och medan de initiala kostnaderna för solenergi fordon är mycket hög och med 2010 räknar US Department of Energy som kostar att släppa eftersom tekniken förbättras.
Minsta Reparationer
< p> Med färre rörliga delar än en traditionell bil, soldrivna bilar har färre reparationer och mindre underhåll. Soldrivna fordon, som elektriska fordon, inte har en förbränningsmotor eller en massa andra delar som kan gå sönder i traditionella fordon. Soldrivna fordon kommer att ha sin egen uppsättning av problem, men oljebyten och andra typiska underhåll kommer att elimineras.
Extra Prylar

fordon från 2010 får inte vara helt soldrivna ännu, är vissa tillverkare använder solenergi komponenter för att lägga till extra prylar. Den 2010 Toyota Prius använder solpaneler för att driva en elektrisk fläkt som ger luft i bilen automatiskt när stugan når en viss temperatur. General Motors 2008 Cadillac Provoq använder solpaneler på taket för att hjälpa driva bilens tillbehör, såsom innerbelysning, det ljudsystemet och mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134387.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.