Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är farorna med vätgas konvertering för bilar?

Sedan början av 2000-talet, har många alternativ till traditionell bensin föreslagits för att minska beroendet av bränslen som innehåller kol och städa upp miljön, men alla har haft sina brister. Elbilar är långsamma och tar för lång tid att ladda, är etanol endast en tillsats med tvivelaktiga miljöegenskaper och biodiesel är väldigt tidskrävande att göra. Väte, som ses av många som det enda realistiska alternativet bensinförbrukningen, är inget undantag. Dess största problem är dess brännbarhet, men dess potentiella problem manifesteras på flera olika sätt. Konvertering och Transport

för vätgas som ska användas som bränsle, måste det först omvandlas till vätska. Detta i sig är inte särskilt farligt, men transportera det kan vara. Väte måste hållas under tryck för att hålla den i ett flytande tillstånd, vilket innebär att specialiserade lastbilar krävs för att transportera det. Om en av dessa kraschat, kan det visa sig oerhört farligt, som om vätgas tanken fick punkteras, kan det orsaka en stor explosion. Addera Förvaring

Ett liknande problem är stött på bensinstationen, eftersom stora trycktankar skulle behöva installeras för att lagra den komprimerade gasen. Detta skulle inte bara vara dyrt, men kan också vara katastrofalt om det fanns en läcka eller en olycka.
Fylla upp bilen

Överföra väte i bil kräver en speciell låsmekanism på änden av pumpen. Om det fanns en läcka i linje eller en felaktig anslutning, detta igen kunde få den att dekomprimera, vilket leder till en explosion. En felaktig anslutning är inte särskilt troligt, eftersom inbyggda säkerhetsåtgärder kan garantera att gasen inte skulle flyta såvida säker, men detta är fortfarande ett potentiellt problem när det handlar om ett ämne så flyktigt som komprimerad vätgas.

som bränsle

Konverteringen innebär att montera en tung tank till ett fordon för att säkerställa att trycket är konstant. En läcka i tanken kan leda till en explosion, eller ännu värre, kan en allvarlig olycka orsaka allvarliga skador. Addera Hur Real är farorna?
P Det är viktigt att minnas bensin lider många av dessa problem också, och det har inte avskräckt oss från att köra bil. Det finns oro för säkerheten, men eftersom vi är förvisso flera år bort från massproducerade vätgasbilar är vanligt i oktober 2010, finns det fortfarande tid att träna olika sätt att säkert transportera och lagra komprimerad vätgas i tankfartyg, på bensinstationen och i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133968.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.