Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hydrogen Fuel Nackdelar

Vätgas bränsle, var "coolt" bränsle och science-fiction-färgade arvinge-hoppfulla Petroleums dominans på grönt bränsle krig, inte redo att stå i centrum under 2010 avtagit, plågas som det var med logistiska problem som gör det för besvärligt att konkurrera. Väte, trots lovande i sin enkelhet och noll utsläpp från avgasrör, inte hålla upp liksom i fråga om ekonomisk genomförbarhet, enligt en rapport från Andrew Snyder i Columbia University.Hydrogen är dyrare att producera än det är att använda väte som bränsle . Vidare gör den genomsnittliga bränslecellen korta livslängden för ett kostsamt alternativ till fossila bränslen. Expense

För många av de skäl som anges nedan, vätgas som bränsle är inte den billigaste av alternativa bränslen. Avsaknad av infrastruktur, samt lagring, produktion och transport servitut, gjorde väte en lösning med många hinder i 2010.

Även om det bara tar 167 joule (en mätning av energi) för att producera en mängd bensin som kommer utbyte 1.000 joule, tar det nästan 10 gånger så många joule för att producera tillräckligt med vätgas för att ge samma antal joule.
Förvaring frågor

Förvaring skapar moment 22 situationer för väte, eftersom några trycksatta säkerhetskrav tankar där den lagras skulle bli orimligt tung, vilket minskar bränsleekonomi hos fordonet.

Lagra väte kryogent som en vätska är dyrt, eftersom flytande väte har mindre energitäthet än andra bränslen.

I fast form, kan vätgas lagras i kompakta system metallhydrid, som är mycket säkrare än sina trycksatta motsvarigheter. Men denna metod fortfarande inte undgå tyngden problemet.
Produktionsproblem

De två metoderna för produktion av vätgas, elektrolys och reformering, kommer med sin egen Pandoras dilemma, eftersom de båda kräver kolväten för att generera vätgas. Elektrolys kräver elektricitet, vilket i sig är producerad av fossila bränslen, vilket resulterar i CO2-utsläpp, medan reformering producerar vätgas genom att blanda ett flytande bränsle som metanol med värme och vatten men också samtidigt producerar kopiösa CO2.
Faror

Mycket brandfarligt med en tendens att fly tankarna lätt, utgör väte explosionsrisk vid varje stadium där den transporteras. De högt trycksatta tankar där det är inrymt inte minska inte dessa faror.
Combustion Frågor

väte förbränningsmotorer komma med ytterligare problem, bortsett från minskad hästkrafter från låg energitäthet och kortare driving range.

Eftersom vätgas har en tendens att "pre-antända," eller explodera i insugningsröret, skall det slå tillbaka ibland i en förbränningsmotor.

Detta kan avhjälpas något genom att variera rikedomen av väte-luftblandningen, men detta kan leda till minskad effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133969.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.