Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör en diesel lastbil kör på biobränsle

Dieselmotorn i en lastbil kan köras på flera alternativa bränslen, inklusive biodiesel, vegetabilisk olja och avfall matfett. Konvertera en lastbil för att köras på dessa bränslen är otroligt enkelt, och bör ta den genomsnittliga bakgård mekaniker ungefär en timme att slutföra. Saker du behöver
Fuel
linje värmare Switched sekundärt bränsletank
Visa fler instruktioner
1

besluta om ett biobränsle. Någon vätska som har en liknande viskositet och oktan nivå som petroleum diesel kommer att brinna i en dieselmotor, och den mest populära är biodiesel, avfall fritös, vegetabiliska oljor och sojaolja. Beroende på tillgången, skulle det enklaste att använda är biodiesel, eftersom det redan har upprättats för direkt dieselbränsle ersättare. De andra kräver förberedelser, vanligen genom upphettning och filtrering av de råa oljor, som kan göras hemma eller med portabel utrustning.
2

Lägg till eller konvertera en sekundär tank. Många lastbilar kommer att ha en andra tank redan på plats, och det kan användas för att lagra biobränsle utan konvertering. Lägga till en tank och ledningar kommer att kräva en omkopplare på plats som kommer att pumpa bränsle från den valda tanken och denna omkopplare kan placeras var som helst som är bekvämt.
3

Lägg ett värmeelement bränsleledning direkt före insugningsröret på motorn. Dessa enheter drar några ampere för att värma bränslet när den når bränslesystemet, vilket gör att viskositeten hos många oljor samma som dieselbränsle. Det bör stängas och smält, men kan kopplas så att den tänds när den sekundära behållaren är vald. Uppvärmning bränslet behövs inte när man använder biodiesel, bara oljor, såsom biodiesel redan liknar vanlig diesel.
4

Pump biobränsle i den sekundära behållaren.
5

Starta och stoppa motorn på vanlig diesel. Många typer av oljebaserade biobränsle kan täppa eller "koks" linjerna och bränslespridarna när värmen avlägsnas. För att förhindra detta, start och stopp av diesel motor på petroleum diesel är ett enkelt alternativ till att lägga tvättmedel eller antikoksbildningskarakteristik vätskor till bränslet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134058.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.