Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man sållar spillolja

Biodiesel tillverkas av vegetabilisk olja. Vissa användare köper ny olja att använda i sitt bränsle, men andra ser för använd matolja. Begagnad matolja har sina fördelar eftersom det är gratis och skulle ha kastats bort om det inte återanvändes. Det kan dock inte användas som de är. Oljan är smutsigt och innehåller matrester, det skulle vara alltför svårt en bil system. Det måste gå genom ett filtreringssystem så att det inte har några partiklar som är större än 5 mikron. Saker du behöver
Pot
Stove
Funnel
ost trasa
Metal sikt
5-micron filter
Stor regn fat med lock
Scoop

Visa mer instruktioner
1

Skär ett hål i locket på tunnan och montera 5-micron filter inuti. 5-micron filter är fina filter används för att avlägsna partiklar så små som 5 mikron. En mikrometer är en miljondels meter. De används i vattenfilter och oljefilter och kan hittas på ett hem järnaffär.

Fäst filtret med lim eller tätningsmedel. Filtret bör hänga ner in i cylindern när locket är monterat. Det kommer att se ut som en strumpa filter, eller en strumpa hängande inuti pipan. Detta kommer att bli det sista filtret i ditt system. Fäst locket.
2

Linje en tratt med minst två skikt eller cheesecloth och fäst den med en elastisk eller genom att knyta den på. Detta kommer att vara din andra filter. Ställ den på toppen av den 5-micron filter.
3

Ställ en metall sil ovanpå de andra två filter. Detta är ditt första filter och tar bort alla de stora partiklarna. Detta är särskilt viktigt om din olja användes inom livsmedelsindustrin eftersom maten blir kvar i oljan.
4

Hetta upp oljan i en stor kastrull på spisen eller på en portabel brännare. Du bör värma det till omkring 95 till 150 grader Fahrenheit. Detta kommer att göra oljan mer lättflytande, så det kommer att flyta snabbt. Ju varmare det är, desto snabbare kommer det att flyta, men du måste också kunna hantera det utan att bränna dig. Du kan använda en termometer eller kontrollera oljans viskositet som det värmer att se om det börjar se rinnande.
5

Häll oljan i filtren med en mindre kruka eller skopa. Gör det i små partier av några nedskärningar i taget. Du kan hålla sikten upp och låt oljan rinna in i de övriga filtren men det kommer också att fungera om du ställer dem ovanpå varandra. Fortsätt att hälla oljan i filtren förrän den har allt runnit igenom. När du är klar, kommer oljan i cylindern ordentligt filtreras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134471.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.