Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Elektriska motorer vs gasmotorer

elhybridbilar har både en bensin förbränningsmotor och en elmotor för att ge ström i en kombination som ger högre bränsleeffektivitet. Naturligtvis kan bilar och andra maskiner använder endast en strömkälla. Mellan gasmotorer och elmotorer, det finns ett antal viktiga skillnader som gör varje kraftkälla bäst för vissa applikationer. Teknik

Både bensinmotorer och elmotorer förlitar sig på teknik som är mer än hundra år gammal. Gasmotorer kombinerar bensin och luft i en motor cylinder där en kolv komprimerar det och ett tändstift antänder den, vilket orsakar en liten explosion som levererar motorns effekt stroke. Denna process upprepar sig tusentals gånger per minut för att driva bilen. Elmotorer omvandlar elektrisk ström direkt i rörelse genom att producera ett magnetfält.
Applications

Historiskt har gasmotorer varit den primära kraftkällan för bilar och andra mobila maskiner , såväl som bärbara och akuta gasgeneratorer. Elmotorer har sett omfattande användning i industrin och andra tillämpningar där det finns en lättillgänglig leverans av elektrisk ström. Andra elektriska motorer, inklusive de som finns i helt elektriska eller hybrid-elektriska fordon, använder ett batteri för att lagra energi. Dock gör de höga kostnaderna och låg kapacitet batterier elkraft ett mindre-än-perfekt strömkälla på egen hand för de flesta bilar.
Fördelar

Varje typ av kraftkälla har sina klara fördelar. Gasmotorer är kraftfull och billig. Dessutom är bensin lättillgänglig i hela världen genom det befintliga nätet av tankställen. Elmotorer är mer effektiva och har dessutom fördelen av att kunna leverera sin maximala nivå av makt omedelbart i stället för att vänta på att motorn varva upp. Denna kvalitet ger elfordon utmärkt acceleration.
Nackdelar

Varje maskin har också nackdelar. Gasmotorer är inte lika effektiva och producerar ljud och vibrationer medan de kör. Elmotorer, när det paras ihop med ett batteri, kostar mer än jämförbara gasmotorer. De kräver också frekvent laddning, som användare måste göra vid en speciell laddningsstation eller långsammare vid ett vanligt vägguttag.
Miljökonsekvensbeskrivning

En annan viktig skillnad mellan gasmotorer och elmotorer innebär miljöpåverkan av varje typ av kraftkälla. Gasmotorer använder bränsle som framställs av råolja, en icke-förnybara fossila bränslen. De producerar också skadliga koldioxidutsläppen när de vänder bensin till mekanisk kraft. Elmotorer kan använda el från en mängd olika källor, allt från kol (även en kol-orsakar fossila bränslen) för att rengöra kärnkraft, vind, tidvatten och solkraftverk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134302.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.