Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Kostnaden för att göra biodiesel

Människor har letat efter alternativ till fossila bränslen sedan de första dagarna av bil. Biodiesel är en alternativ energikälla som aldrig riktigt fått omfattande överklagande. Men med den nuvarande oron energipriser och oljereserver, är biodiesel kommer tillbaka i förgrunden som en möjlig ersättare för petroleum diesel. Efter årtionden av processen förfining, står biodiesel nu som ett mer kostnadseffektivt bränslealternativ. Du kan göra biodiesel i ditt eget hem för mycket mindre än vad du kan köpa vanlig diesel. Historia

Biodiesel var faktiskt en av de första bränslen som testats av tidig bil innovatörer som ett alternativ till bensin, enligt BiodieselAtHome. När Rudolf Diesel uppfann dieselmotorn på 1890-talet, använde han jordnötsolja som bränsle. Det var dock priset fördelen med petroleum diesel vid den tidpunkt som så småningom vann över biodiesel.
Överväganden

avsedd användning för att göra biodiesel kan påverka kostnaden för gör det och sälja det. Säljbart hemlagad biodiesel måste uppfylla Department of Energy standarder, enligt de alternativa bränslen och Advanced Vehicles Data Center. Gör din egen biodiesel kan erbjuda vissa kortsiktiga kostnadsfördelar, men det kan också skada din motor om den inte formuleras.
Typer

producera biodiesel kräver kemiska, olja och utrustning kostar enligt BiodieselFuelOnline. Den genomsnittliga produktionen kräver olja, lut och en alkohol förening, metanol är den föredragna alkoholen valet. Från och med oktober 2009 lut kostar ca $ 5 per pund, och ännu billigare om du gör större inköp, och metanol säljs för runt $ 2,35 per gallon.

Olja, kan du använda en jordbruks källa jungfruolja eller spillolja , som normalt återfinns i restauranger, enligt Wilson College biodiesel program. Använt fett från restauranger är oftast gratis och det självklara valet bland biodiesel entusiaster.

Utrustning kan vara det största hindret för att producera biodiesel. Du kan göra din processor, men detta kräver extra tid och kunskap för att lära sig att bygga en. Små bearbetningsanläggningar säljs online kan köra in i tusentals dollar.
Fördelar

Fördelarna med att göra biodiesel brukar uppväga kostnaderna för att framställa bränslet. Wilson College rapporterar att när du har nödvändig utrustning, kan biodiesel kosta så lite som $ 1 per gallon. Mellan november 2008 och november 2009 diesel bensin kostar pendlat mellan $ 2 och $ 5 per gallon, enligt Energy Information Statistics. De besparingar att göra lägga biodiesel upp snabbt ju mer du kör. Dessutom är biodiesel mycket bättre för miljön än vanlig diesel och minskar mängden olja genererat avfall.
Potential

Biodiesel blir en av de mest populära valen för förare, sannolikt på grund av dess portabilitet. Bara om någon dieselmotor kan köras på biodiesel, förneka behovet av ny infrastruktur som behövs för andra alternativa bränslen som vätgas. Department of Energy rapporterar att storleken på biodiesel industrin tredubblats under 2004 och 2005, och sedan fördubblades under 2006. Dessutom erbjuder USA flera skattelättnader för producenter av biodiesel. Sojabönor, en vanlig växt oljekälla, har en överkapacitet som ska främja lägre biodieselpriserna i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134134.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.