Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur använder avfall Fritös olja i Diesels

dieselmodeller som själv smörja använda ett bränsle som är en blandning av olja och bensin, är anmärkningsvärt flexibla maskinerna. Utan större förändring, kan en dieselmotor bränna samma vegetabiliska oljor som används för matlagning. I själva verket är det möjligt att bränna oljeavfall grönsak (WVO) som har använts och hanteras av restauranger. Med användning av denna i en dieselmotor utan att skada den innebär att installera en del utbytta komponenter, framför allt en metod för uppvärmning av tanken till en temperatur vid vilken oljan uppnår önskad viskositet. Saker du behöver
Avfall vegetabilisk olja
Tankvärmare kit injektorer
Replacement
kick-rated glödstift
Titrering kit
Visa fler instruktioner
1

Lägg en värmare kit till din bränsletank. Används vegetabilisk olja är inte tillräckligt visköst att brinna i en motor inte värmas upp. Det finns många sådana kit på marknaden av skiftande kvalitet. Fråga andra förare av spilloljor bilar för sina rekommendationer innan du köper och installerar ett.
2

Installera en värmare på bränsleledningen före insprutningspumpen. Detta kommer att ingå med din värmare kit, och är nödvändigt för att hålla oljan på rätt viskositet innan du bränner den.
3

Installera en bredare insprutningspumpen och högre kreditbetyg glödstift. Båda dessa är inte absolut nödvändigt att bränna spillolja i en dieselmotor, men brinner det lättare och med mindre rester kvar att skada motorn.
4

Samla spillolja från restauranger. Eftersom de flesta restauranger måste betala för att göra sig av med det, kommer de ofta låter dig ta det ganska glatt. Kontrollera först att oljan är vegetabiliskt baserade, eftersom animaliska oljor inte brinner bra i din diesel.
5

testa någon spillolja innan du använder den. Olja som är för sur kommer skada motorn, och detta kan inte tas bort genom att helt enkelt filtrera oljan. För att testa det, använd en titrering kit tillgängliga online.
6

Pre-filter oljan innan du lägger den i din tank. Även dieselmotorer har interna filter, kommer dessa att täppa snabbt om bitar av livsmedel eller andra stora föremål fastnar i dem. Hälla bränslet genom ett bränslefilter kon tillgängliga vid varje auto eller båt-delar leverantör kommer att bidra till att undvika detta.
7

Testa motorn med en liten mängd olja först. Modern direktinsprutning (DI) dieslar inte hanterar spillolja samt äldre indirekt insprutning (IDI) modeller, och många datoriserade insprutningssystem kan också ha problem med det. Om du har en IDI motor utan en dator, bör det fungera - men det enda sättet att veta är att prova Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133986.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.