Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Effekter av biodiesel

Biodiesel är en alternativ typ av biologiskt nedbrytbart bränsle som används i dieselmotorer. Det finns ingen olja finns i biodiesel är ren form, även om det är allmänt blandas med olja för att skapa en kombinerad typ av bränsle som kallas biodiesel blandning. Biodiesel bränsle är en ren, miljövänligt bränsle som är gjord av animaliskt fett eller vegetabilisk olja genom en process som kallas transesterifiering. Biodiesel är för närvarande den enda alternativa bränsle till petroleum diesel som uppfyller de stränga hälso riktlinjer för 1990 Clean Air Act Ändringar. Det finns många fördelar med att begå till användningen av biodiesel. Miljövinster

Dieselbränsle kan frigöra farliga gifter som förorenar luften och negativt påverkar miljön. Med biodiesel bränsle, finns det en betydande minskning av mängden av oförbrända kolväten, kolmonoxid och andra avgaser materia. Kolväten ökar växthusgaserna i jordens atmosfär, vilket leder till högre temperaturer i världen. Dieselbränsle förorenar också luften med skadliga svaveloxider och sulfater. Biodiesel bränsle eliminerar behovet av att oroa sig för eventuella svavel ämnen att skada världens växter, vattenlevande djur, vägar och byggnader via sura regn.
Hälsofördelar

Studier har visat att biodiesel bränsle har en mer gynnsam inverkan på den allmänna hälsan i samhället än petroleum diesel. Biodiesel bränsle minskar risken för exponering av allmänheten till en stor mängd koldioxid, vilket kan leda till vissa hälsorisker såsom yrsel, huvudvärk, ökad puls, andnöd och även medvetslöshet. Andra tester har dragit slutsatsen att vissa ämnen tros möjligen leda till cancer hos vissa individer reduceras dramatiskt vid förbränning av biodieselbränsle. Tester har övertygande visat att biodiesel bränsle inte är skadlig för människors hälsa.
Inrikes Benefit

Med så mycket olja som importeras till USA från andra nationer, den användning av biodiesel bränsle kommer att ge USA en chans att inhemskt producera sitt eget bränsle. USA skulle inte längre behöva vara beroende så tungt på Mellanöstern, ett område som ofta full av kaos. Problemen i Mellanöstern har lett till högre oljepriser i det förflutna, ett problem som förhoppningsvis skulle kunna undvikas om USA gjorde sin egen alternativa bränslen.
Bekvämt alternativ
< p> Biodiesel bränsle kan vara ganska kostnadseffektivt och bekvämt i långa loppet eftersom fler och fler företag väljer att arbeta med denna alternativa bränslen och som priset på petroleumprodukter stiger. Biodiesel kan användas i alla motorer som körs på diesel. Generellt finns det mycket minimala förändringar som behöver göras på motorn eller bränslesystemet om valet görs att använda denna alternativa bränslen.
Boost i jordbruket

Den ökade användningen och produktionen av biodiesel leder till en ökad efterfrågan på de produkter som är nödvändiga för att skapa det alternativa bränslet. Denna nya bränslen kommer att ge den kämpande jordbruket nytt liv. Sedan 2007, har stora skördar av sojabönor och bomullsfrökakor varit stor efterfrågan på grund av de cirka 105 anläggningar över hela landet som kan mata ut nästan 864 miljoner liter biodiesel. Grödor av jordnötter, majs, kokosnötter, oliver och solrosor behövs också eftersom deras oljor och oljor från andra grödor, används också för att producera biodiesel bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134080.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.