Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Konvertera en Gas Vehicle till E85

Med de stigande kostnaderna för bränsle, är många fordonsägare söker efter ett sätt att bli mer kostnadseffektiva och miljövänliga. En av de alternativa bränslena blir mer populärt är E-85 bränsle. Denna typ av bränsle är en blandning av 85 procent etanol och 15 procent blyfri bensin. Generellt kan flexibla-fuel-fordon (FFV) verka på E-85 eller bensin, men kan du konvertera din bensindrivna bil till E-85 med hjälp av en konverteringssats och börja spara pengar på gas och hjälpa miljön. Saker du behöver
Ombyggnadssats
Motorolja
Oljefilter
motorskydd kemikalier
Upper-cylindrig behandling
Visa fler instruktioner
1 < p> Byt oljefilter liksom oljan i motorn. Ta bilen till en verkstad för en fullständig inspektion för att se till att fordonet är i gott skick innan du ändrar fordonet till E-85 bränsle.
2

Skaffa en E-85 konverteringssats som matchar märke och modell på fordonet som ska konverteras. Prata med en mekaniker eller utföra forskning om olika typer av konvertering eller adapter kit för att avgöra vilken som är bättre lämpad för din bil. Även om du kommer att utföra konverteringen, kan en mekaniker hjälpa dig att räkna ut vilka kit att få.
3

MIX motor-skydd kemikalier och övre cylinder behandling i den nya ersättande motorolja. Se till att bara lägga kemikalierna till oljan när oljan har ändrats. Även om dessa i allmänhet kommer med konverteringssats, kan vissa inkluderar inte de produkterna.
4

Montera sockeln ombyggnadssats till motorn. Läs instruktionerna på konverteringssats att korrekt montera uttaget. Varje konverteringssats är olika och instruktioner kommer att variera beroende på den erhållna satsen. I allmänhet kommer honkontakten bly av hylsan vara ansluten till den manliga bly hos bränsleinsprutaren i fordonet. Den manliga huvudrollen av sockeln är ansluten till bränsle-skenan. Uttaget är i huvudsak placerad mellan bränslefördelningsröret och insprutare. Följ anvisningarna om att ansluta jordledningen
5

. Ta motsvarande bult på motorn och sätt in bulten genom öglan på tråden. Bolt marken till chassit eller motsvarande position på motorn för att fästa jordkabeln.
6

Montera styrenheten på en plats borta från alla rörliga delar och värmekällor. Fäst styrmodulen i läge med en bit dubbelsidig tejp. Ersätt den ursprungliga ledningsnätet med den som ingår i konverteringssats. Använd buntband för att fästa kablaget från konverteringssats och säkra selen på plats.
7

Justera styrenheten till antingen E-85 inställning eller gas inställning. Att konvertera till E-85, behålla inställningarna justeras för E-85 bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134631.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.