Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur en Wood Gas Generator Works

Trä gasgeneratorer arbete genom att omvandla trä eller andra växtfibrer in en brandfarlig gas. Trä eller annan biomassa materialet upphettas till hög temperatur i en anaerob eller omgivning med låg syrehalt så trä omvandlas till en pyrolytisk gas. Den heta gasen filtreras och kyles för att avlägsna sot och vatten och matas därefter till en förbränningsmotor som bränsle. Pyrolys
brinnande trä avger kolvätegaser.

använda trä och andra material biomassa är en gammal teknik. Förgasning generatorer minskade ved och kol som bränsle för gatubelysning och stationära motorer i slutet av 19-talet och trä gasdrivna fordon under andra världskriget.

Det första steget i processen laddar förbränningskammaren med flis eller någon annan biomassa och värma det. Eftersom värmen når 450 grader Fahrenheit, är pyrolys gaser frigörs och kol bildas. Vid tiden träet upphettas till 800 grader Fahrenheit, det är nästan fullständigt omvandlas till träkol.
Oxidation
glödande char är vad producerar bränslegas.

kol sjunker ner i den andra kammaren i gasgeneratorn, oxidation härden. Luft dras in i härden och den kol bränns för att ge den värme som bränner träet i den övre kammaren och skapandet av kolvätegasen i den nedre kammaren. När du är ansluten till en förbränningsmotor, skapar rörelse av kolvarna förslaget att mata in luft i systemet.

Träkol brinner i över 2000 grader Fahrenheit och frigör kolmonoxid och koldioxid. Under denna tid, nästan allt syre bränns bort och de kemiska reaktioner som sker mellan kol och syre generera ännu mer värme. Den träkol har nu blivit en glödande het röding.
Reduction

nästa fas av förgasning är reduktion. Den glödande char faller ner genom härden till reduktionskammaren. Reduktionen kammaren liknar en sikt med extra stora hål askan faller igenom.

Gaser som avges från den glödande char är kolmonoxid och väte. Det är dessa gaser som kommer att inkluderas bort för att driva förbränningsmotorn. Gaserna kan också ledas bort till en ugn för att brännas till värme. Addera kylning och filtrering
Wood gas är ett klimatneutralt alternativ till bensin.

De heta gaserna nästa upprättas till en fällning typ svalare där de svalna och expandera. Detta är viktigt eftersom kylgasen kondenserar eventuell kvarvarande vattenånga och tjäror. De kylande ångor släpper också alla fina aska som de kan innehålla.

Nästa stopp för gengas är ett finmaskigt filter där någon sista aska eller stoft avskiljs. Den gengas är sedan blandas med luft i motorn förgasare och brännas i motorns cylindrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134771.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.