Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

DIY: Hydrogen Fuel Cell

Vätgas boosters (aka "bränsleceller") kan vara det nyaste och trendigaste eko-boosters på marknaden, men låt dig inte luras, väte i sig är en lång väg från att vara ett alternativt bränsle. Väte är anledningen till att bensin ("hydro"-kol) brinna, vilket är anledningen till att använda detta kraftfulla gas som sitt eget bränsle i sin egen rätt gör så mycket känsla. Vätgas boosters är enkla att bygga, installera och använda och är väl kända för att lägga allvarliga körsträcka till de flesta bilar och lastbilar. Hydrogen Booster Princip

termer "vätgasdrivna bränsleceller" och "hydrogen booster" är två ofta förvirrade sidor av samma mynt. En hydrogen "booster" använder el för att separera vatten i sina beståndsdelar atomer, syre och väte, som förbränns i motorn som ett komplement till bensin. "Bränsleceller" är raka motsatsen, en bränslecell kombinerar syre och väte för att producera vatten och el. Bränsleceller kan bäst ses som miniatyr kraftverk, och används endast med elmotorer.

Denna förvirring bara förvärras av dem som säljer boosters på nätet, eftersom dessa eko-företagare ofta felaktigt hänvisa till sin produkt som en "cell." Denna mislabeling allmänhet görs i marknadsföringssyfte, är inget mer.
Byggande

Den enklaste formen av väte booster ett par metall ( oftast rostfritt stål) plattor suspenderas i rent vatten om 3/16- att 1/4-tums isär. Den positiva terminalen hos en bils batteri är anslutet till en platta och negerar terminalen till den andra. Hög strömstyrka som passerar mellan dessa två plattor separerar vattenmolekylen, vilket orsakar syre och vätgas att bubbla till toppen. Dessa gaser sugits bort in i motorns intag med en gummislang, motorns bränsleinsprutning dator kommer automatiskt att minska mängden bensin injiceras för att bibehålla rätt luft /bränsleblandning, vilket är där bränslebesparingar spelar in
<. p> Även en grundläggande 2-platta installationen kommer verkligen att öka bränsle körsträcka, kommer fler plattor alltid lika mer väte. Fem till sex par 3 av 5-tums stålplattor ska producera tillräckligt med vätgas för att möjliggöra en genomsnittlig V6 motorn gå på tomgång på vätgas ensam.
Effektökning

I teorin är det möjligt att öka hästkrafter med en väte-booster. Syre består en tredjedel av de gaser som produceras av booster, mer syre kommer att ge mer bränsle för att brinna i ett givet utrymme, vilket alltid är bra för mer hästkrafter. Samma princip är det genom vilket lustgas (NOS eller N2O) fungerar, men de enskilda resultaten kan variera. Vissa motorer med elektroniska gasreglage är programmerade för att minska luftflödet i förhållande till bränsle, så den extra syrgas kan göra lite till ingenting.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134216.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.