Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är farorna med Browns Gas?

Browns gas, även känd som HHO gas eller knallgas, får sitt populära namn från bulgariska Yule Brown, en av de första förespråkarna för knallgas som en källa av alternativa bränslen. Passerar vatten genom en elektrolys process producerar Browns gas, en blandning av vätgas (H2) och syre (O2) (resurs 2). Även knallgas har vissa program som ett alternativt bränsle, gör gasen "volatilitet det farligt. Använder

Förespråkarna för Browns gas tout blandning av vätgas och bensin som ett ekologiskt säkert alternativ till fossila bränslen. Motståndarna notera att separera vätgas och gas från vatten kräver mer energi än förbränning av gasen producerar. Denna egenskap har inte stoppat en entusiastisk grupp av amatör uppfinnare från att experimentera med knallgas som en bensin tillsats eller utbyte. Målet med sådana entusiaster är inget mindre än en bil körs enbart på Browns gas, ett mål ofta misstolkas som att använda vatten som bränsle bilar.
Production

Under produktionen av Browns gas, passerar vattnet genom en elektrolys generator. Sådana generatorer använder kaliumhydroxid som en elektrolyt. Kaliumhydroxid kräver noggrann hantering, ämnet är frätande och kan leverera allvarliga brännskador. Kaliumhydroxid är en viktig ingrediens i många produkter avloppsrensning. Många avloppsrensare innehåller också klor, och använda sådana rengöringsmedel som elektrolyter producerar giftig klorgas samt knallgas.
Förvaring

Browns förbränner gas enkelt och kan explodera. Knallgas är mer volatil än ren vätgas på grund av närvaron av syre i Browns gas, dess molekyler är också tillräckligt liten för att gasmolekyler kan röra sig genom solid metall tankar, vilket gör läckage ett allvarligt problem. Vid antändning, Browns Gas brinner vid 2800 grader Celsius --- betydligt högre än den temperatur som krävs för att smälta stål. Ingen säker metod för lagring av även små mängder av Browns gas förekommer och med 2011, begränsar gas-användning som ett alternativt bränsle.
Tvist

Förespråkarna för Browns gas som en ersättning för fossila bränslen hävdar gasen utgör en annan typ av fara. Konspirationsteorier hävdar att en utbredd användning av Browns gas skulle förstöra intressen stora olje-, bil-och statliga intressen, och som svar skugglika krafter arbetar för att hindra utvecklingen av knallgas-driven bil. Conspiracy förespråkare hävdar statliga intressen rutinmässigt beslagta patent för Browns Gas enheter under nationell säkerhet lagar, och att stora utvecklare av knallgas teknik, såsom amerikansk uppfinnare Stanley Meyer, har dött under mystiska omständigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134751.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.