Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en 53 'Box Trailer

Bogsering en 53-fots trailer kan ta lite tid att vänja sig om man bara har dragit kortare släp eller tåg tidigare. Längden på den här trailern kräver en ökning av utrymme som behövs för att backa, vända och göra filbyten. En 53-fots trailer kanske kan dra en större nyttolast än sin 48-fots motsvarighet, men denna extra vikt kommer att påverka mängden avstånd och tid du behöver för att sluta. En erfaren kommersiella föraren är sannolikt att ha en kort anpassningsperiod när du flyttar upp till denna längd. Instruktioner
1

Tillåt mer utrymme vid kurvtagning. En 53-fots släpvagn kräver en minsta bredd på 27 meter för att slutföra en 90-graders sväng. Om din 53-fots släpvagn med tri-axlar istället tandemcyklar, kommer det att krävas ytterligare bredd för att slutföra en sväng.
2

Förbered att bromsa eller stoppa förr med en 53-fots trailer än med en 48-fots trailer. När du följer ett annat fordon, är det säkert tidsintervall efter avstånd en sekund för varje 10 meter av fordonets längd när du reser i 40 mph. Vid hastigheter över 40 km /h, tillsätt 1 sekund till den totala. Till exempel, om lastbilen och släpet är totalt 60 meter, tillåta 6 sekunder mellan dig och bilen framför dig när du reser i 40 mph. Om samma lastbil och släp går fortare än 40 km /h, medge 7 sekunder. Tillåt extra tid om väglaget är inte perfekt eller om du drar en treaxlig trailer med extra vikt.
3

Tillåt extra manöverutrymme vid säkerhetskopiering släpvagnen upp om du flyttar runt ett hörn eller reser på en krökt bana. Den extra längden på en 53-fots trailer gör att trailern väg att ändra kurs i en långsammare takt än en kortare trailer
4

Var försiktig vid filbyte:. Den extra längden på din släpvagn får inte verka självklart i dina sidospeglar. Byta körfält långsammare än vanligt medan du justerar längden på släpet. Detta kommer att ge andra bilister chansen att få ur vägen eller göra dig uppmärksam på deras närvaro om så behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149299.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.