Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Anvisningar om hur man kör en traktor

En traktor har en motor, transmission, bak och hjulen precis som ett motordrivet fordon. De flesta traktorerna är byggda för samma ändamål, inklusive att dra olika typer av jordbruksredskap. Dessa kan omfatta plogar, diskar, gräsklippare, fält-blad, jordfräsar och diverse andra tillbehör. Att köra en traktor kräver vissa åtgärder som skiljer den från att köra en bil. Utför alltid ett underhålls-och säkerhetskontroll på traktorn innan du kör den. Instruktioner
1

Gå runt traktorn och kontrollera alla nödvändiga vätskor inklusive motorns oljenivå och kylvätskenivån insidan av kylaren. Kontrollera också att se till att alla hjulen är ordentligt pumpade och att det inte finns något skräp eller föremål i körrutt på traktorn.
2

försiktigt kliva upp på traktorn och sitta i operatörens säte. Om stolen är utrustad med ett säkerhetsbälte, fast säkerhetsbältet runt dig.
3

Bekanta dig med alla mätare, spakar och överföringssystem platser redskap. De flesta traktorer har ett diagram transmissionsväxel belägen vid basen av transmissionskugghjulet shifter. Gör en mental anteckning om att mönstret av redskap platser. Kontrollera att parkeringsbromsen är ilagd och att gasreglaget trycks upp ungefär halvvägs.
4

Håll bromspedalen och kopplingspedalen nere samtidigt. Traktor kommer i allmänhet utrustade med bromspedalen på höger sida av traktorn fot ombord och kopplingspedalen på vänster sida om traktorn fot ombord, som i bilar. Flytta växelreglaget växel till neutralläge genom att placera neutralläge på växeln diagrammet.
5

Vrid nyckeln tills motorn vevar. Om traktorn har en bifogad fil ansluten till baksidan av traktorn, dra upp spaken som höjer och sänker kvarstad tills fästet är helt upphöjd från marken. Ställ gasreglaget som behövs för att öka eller minska tomgång på motorn.
6

Flytta shifter växel i den första växeln plats. Långsamt släpper kopplingen och bromsen samtidigt. När traktorn börjar röra sig framåt, öka tomgångsvarvtalet för motorn genom att trycka gasreglaget upp mer. När traktorn börjar ta fart, tryck ner kopplingspedalen ner igen och flytta växelspaken till den näst växelläge. Långsamt släpper kopplingen.
7

Fortsätt denna process tills växelspaken är i sista växelläget. Använd bromsen för att stoppa traktorn och ratten för att vända framhjulen som du gör på en bil. Kör traktorn bakåt genom att stoppa traktorn och sätta växelspaken i omvänd placering på diagrammet.
8

Sakta ner traktorn genom att dra gasreglaget tillbaka ner och trycka in kopplingen och bromspedalen. När traktorn stannar, lägg i parkeringsbromsen och flytta överföringen växelreglaget till första-växelläge. Stäng av motorn. När motorn är avstängd, släpp bromsen och kopplingspedalen. Syftet för att lämna sändningen i första växeln är att förhindra att traktorns vikt från att sätta alltför stor påfrestning på parkeringsbromsen. Lämnar traktorn i växeln kommer att fungera som en sekundär parkeringsbroms.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149429.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.