Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Anledningar till Ban Teenage använda mobiltelefon under körning

Om hälften av 16 - och 17-åringar samtal på en mobiltelefon och 26 procent sms under körning, och helst 11 procent av förare på vägen är på telefonen , enligt National Safety Council. Körning kräver koncentration och aktivt deltagande, och tonåringar lära sig att köra måste undvika distraktioner. Problemen med mobiltelefoner i bilar är inte exklusivt för tonåring förare, men tonåringar är särskilt utsatta på grund av deras begränsade erfarenhet bakom ratten. Nedsatt Peripheral Vision

Vårt synfält påverkas när vi använder mobiltelefoner. A 2008 studie publicerad i tidskriften "Optometri" fastställt att mobiltelefon användning constricts synfältet vi uppfattar. Denna minskning av perifer medvetenhet under körning kan orsaka olyckor. Drivrutiner förlitar sig också på perifera seendet att avgöra hur nära de är att andra bilister, fysiska barriärer och vägskyltar.
Nedsatt koncentrationsförmåga

ouppmärksamhet blindhet uppstår när en konversation mobiltelefon distraherar dig. Du tittar på men inte ser vad som finns runt omkring dig, enligt National Safety Council. Denna blindhet kan hända med både handhållen och handsfree-mobiltelefoner.

Tvärtemot vad många tror, ​​inte flera saker människor inte. Istället våra hjärnor snabbt hoppa från en uppgift till en annan, så det verkar som om vi gör flera saker på en gång. Koncentration hoppar också fram och tillbaka, men när vi chattar på en mobiltelefon, är vår uppmärksamhet avleds från vägen till samtalet.
Försämrad reaktionstid

Phone användning har kopplats till långsammare reaktionstider. En studie vid University of Utah som publicerades i tidskriften "Psychological Science" fann att försökspersonerna på en simulerad körning kurs som hade konversationer om någon typ av mobiltelefon var dubbelt så benägna att träffa personen framför dem, bromsade mer långsamt och accelererade långsammare efter bromsning. Man fann också att reaktionstider var samma för människor som använder mobiltelefoner under körning och de som kör med en alkoholkoncentration i blodet på 0,08 procent - den lagliga gränsen. Textning var också en betydande distraktion.
Bilolyckor och dödsfall

En undersökning från Human Factors and Ergonomics Society fastställt att 2.600 människor dör och 330.000 skadas i Förenta staterna varje år på grund av mobiltelefon distraktion under körning. National Highway Traffic Safety Administration fastställt att du är 300 procent mer benägna att få till en olycka om du pratar på din mobiltelefon under körning.

I New York State-drivrutin som krävs för att lära sig är naturligtvis en berättelse används som en grafisk påminnelse om farorna med att använda mobiltelefoner under körning. Fem tonårsflickor dog 2007 när föraren plöjde rakt på i en lastbil. En text sändes från förarens telefon sekunder före olyckan. De hade examen från high school fem dagar tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148991.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.