Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en Ford Super Duty

Bogsering är ett bra sätt att dra nytta av din Ford Super Duty. Ford Super Duty har en styv fjädring i ryggen, speciellt konstruerade för transport av laster och bogsering släpvagnar. Många av Ford Super Duty lastbilar kommer också med en dragkrok och installerat broms controller, vilka båda är avgörande för säker bogsering. Medan förfarandet är lite annorlunda beroende på om du har en släpvagn som ansluter i sängen eller på stötfångaren, bogsering med båda är en mycket enkel procedur. Instruktioner
1

Kontrollera att du har ett skumt installerat på din lastbil och att det är samma typ som det skumt på släpet. Din hitch kommer att vara en av tre typer. Den första är en stor församling i sängen av lastbilen med en skåra i mitten. Detta är en Vändskivskoppling och kommer att ansluta till en släpvagn med en tapp på den. Den andra typen är ett med en boll i mitten av sängen. Detta är en svanhals hitch och det kommer att ansluta till en släpvagn med ett rör som kommer ner från framsidan. Röret kommer att glida över bollen. Den tredje typen är en boll på stötfångaren. Bollen på stötfångaren kommer att ansluta till en släpvagn med en låg dragkrok och en socket.
2

För alla typer av släp du vill vända din lastbil upp till släpvagnen så lastbilens skumt är under släpets mottagaren. Mottagaren är den del av trailern som ansluter till trucken. Addera 3

Sänk trailern på dragkrok försiktigt. Se till att bollen går in i sockeln helt. Om den inte gör det, kommer du att behöva höja släpet och flytta lastbilen. När bollen är i uttaget lastbilen kommer att ta vikten för släpvagnen och stativ för släpet stiger från marken. Höj detta stå hela vägen upp.
4

Fäst bollen i sockeln genom att skjuta något över botten och sätter den på plats eller släppa en spak. Anslut även kedjorna från vagnen till sina fästpunkter på lastbilen. Anslut elkabeln från släpvagnen till eluttaget från lastbilen.
5

Stå bakom vagnen medan någon aktiverar varningsblinker, bromsar, strålkastare och vänster och höger blinkers. Kontrollera att alla lampor fungerar. Kontrollera även positionsljus på toppen och sidorna av trailern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149156.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.