Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vanliga orsaker till Blowouts

Blowouts är plötsliga, högt och oväntat, och när man råkar, inom några sekunder kan du hamna i ett dike eller en olycka. Enligt Michelin, finns det cirka 523 dödsfall och 23.000 olyckor per år på grund av däck utblåsning. Flera vanliga orsaker blowouts existerar, och det bästa sättet att skydda sig är att minimera dina chanser att få en. Titta slitaget på dina däck, hålla dem uppblåsta på rätt tryck och kontrollera för skada om du träffar en jättegryta eller rock. Undvik trottoarkanter och kontrollera dina däck för långsamma läckage. Lågt lufttryck och överuppblåsning
Kontrollera för punkteringar och chips i däck gummi. p Om ett däck underinflated, tar överdriven böjning plats i sidoväggarna, vilket får dem att bli varm. Detta kan leda till en explosion eller slitbaneseparation, särskilt under sommaren, om fordonet drivs med en hög hastighet på asfalterade vägar. Om du ökar dina däck tills "de ser rätt," är chansen att de är överdrivet. Använd en lufttrycksmätare och kontrollera dekalen däck inflationen på dörrkarmen för rätt tryck. För mycket luft i ett däck ökar grovheten av ritten och sårbarhet för skador om gropar eller trottoarkanter drabbas.
Överbelastning
Däck har en belastning.

Överbelastning är ofta ett problem med pickuper, stadsjeepar och skåpbilar vars tunga laster överskrider däckets förmåga. Att köra en överlastad bil är att be om problem. Kontrollera belastningen rating kodas på sidan av däcket och uppgradera till däck med ett högre betyg för att undvika explosioner.
Impact och faror väg
Höga hastigheter kan orsaka explosioner .

flesta bilister försöker undvika skräp, stenar, spikar, bråte och gropar, men ibland är det omöjligt. Resultatet kan vara en plötslig punktering, ett långsamt läckage eller skada som blir värre, slutar i en punktering. Lågprofildäck är sårbara för sidoväggen skador från att slå trottoarkanter eller gropar på grund av den smala avståndet mellan slitbanan och fälgen.
Snabba
Däck har en hastighetsklass.

Icke-växlad klassade däck drivna med ihållande höga hastigheter är mer benägna att blåsa ut. Om det är varmt eller däck är mycket slitna, chanserna för en punktering är större. Fart klassade däck har extra förstärkningar och kan avleda värme bättre än vanliga däck.
Strukturella defekter och fel Installation
Tire defekter uppstår under tillverkningen.

Dålig vidhäftning mellan slitbanan och bälten sker under däckets tillverkning, vilket resulterar i slitbanan separation och blowouts. Kontrollera dina däck noga, titta på utbuktningar, saknade bitar av gummi och sprickor. Dålig däcktätning tillåter fukt att tränga in i slitbanan, når stålband och orsakar rost, att slitbanan lossnar. Om däcken har monterats på ett felaktigt dimensionerad fälg eller skadas under montering process, en läckande tår resultat.
Aged Däck och Wear
Däck under sex år bör bytas ut på grund av deras ålder.

När slitbanan slits ner så slitlister är även med omgivande slitbana, bör däcket bytas ut. Om vita sladdar kan ses, är däcket osäker och kommer sannolikt att blåsa ut. Experter rekommenderar byte av däck som är sex år gammal, även om de visar lite slitage på grund av deras ökade risk för punktering. Äldre gummi blir hårdare och sprödare och förlorar elasticitet, medan förstärkningscorderna inuti däcket försvagas och försämras. Fara ökar när fordonet är överbelastad eller drivs vid höga hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148576.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.