Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Bakhjulsdrift Tips

Under 1990-talet blev de flesta större biltillverkare i säkerhet, tillförlitlighet och låg kostnad för framhjulsdrivna layouter för personbilar. Idag är fler bakhjulsdrivna modeller blir tillgängliga tillsammans med lastbilar och sportbilar, som nästan alltid är bakhjulsdriven. Men det finns vissa saker som en förare vana vid en framhjulsdriven bil bör veta innan du får bakom ratten i en bakhjulsdriven bil. Däck

Kontrollera att bilens bakhjul ha däck med tillräckligt mönsterdjup. Eftersom bakhjulen ger acceleration, som har en djup slitbana är ännu viktigare för korrekt fordonets prestanda och säker bromsning. För vinterkörning, anser vinterdäck för din bil. Tillverkarna kan föreslå att använda fyra vinterdäck, men om du bara planerar att använda två, placera dem på bakhjulen för bästa grepp i snö och is Addera Turning
Till skillnad framhjulsdrivna bilar, de med bakhjulsdrift erfarenhet bättre grepp vid acceleration genom svängar. Sakta ner när du närmar dig en skarp sväng, sedan accelerera långsamt genom svängen, var noga med att upprätthålla en säker hastighet. Att sakta ner genom en tur är farligare på en bakhjulsdriven bil och kan öka risken för sladd.
Vikt

framhjulsdrift bilar, är vikten hos motorn placeras direkt över drivhjulen, tvingar dem ned till vägbanan. En motor fram /bakhjulsdriven bil har mycket mindre tyngd över sina drivhjul. Om vinterkörning är ett bekymmer, tunga föremål, såsom aska block, i bagageutrymmet för att lägga vikt direkt ovanför drivhjulen. Du kan också bära en stor påse med sand, som kommer att ge tyngd och kan hällas i ett hjul som blir fast i snön.
Skid Recovery

Både front hjul och bak-wheel drive fordon kan ibland tappa greppet och sladda. Elektronisk stabilitet eller antispinnsystem kan minska risken för sladd om fordonet är utrustad så, så anser dessa funktioner när du handlar för en bakhjulsdriven bil. Om du inte anger en sladd, vrid ratten i den riktning som du vill att framhjulen att gå. Till exempel, om din bakhjulen slirar åt vänster, vrid ratten åt vänster. Detta är ibland kallas "förvandlas till skid" och fungerar på samma sätt på fram-och bak-fyrhjulsdrivna bilar för att återhämta sig från en sladd så snabbt som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148461.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.